16 millioner måltider hver dag, men uglesett her hjemme. Få bransjer har vært mer i vinden enn havbruksnæringen de seneste årene. Bransjen har selv erkjent at det dør for mange fisk i merdene, og man har havnet i senter for store diskusjoner knyttet til skatt, fiskevelferd og senest villaksens tilbakegang. Eksportrekorder har blitt satt på løpende bånd for en bransje som er utpekt til å bli vår viktigste fremtidsnæring, og som utgjør selve blodpumpa i flerfoldige samfunn langs vår langstrakte kyst.
Hvordan står det til med omdømmet til havbruksnæringen? Hva gjør bransjen selv for å bedre forholdet til samfunnet rundt seg? Evner man å erkjenne kritikk eller er havbruksnæringen eventyret vi glemte å fortelle?
Vi innleder med en gjennomgang av en landsomfattende befolkningsundersøkelse utført av TNS Kantar, etterfulgt av en panelsamtale. Seansen avsluttes med en samtale med kommunikasjonsdirektør Kristin Langeland i Sjømat Norge og Robert Eriksson, adm.dir i Sjømatbedriftene.