til hovedinnhold
 
Utskrift fra www.arendalsuka.no

Ny forsking viser at ... Om ny kunnskap og formidlinga av henne

Arrangør
Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening, Tidsskriftet Prosa
Dag
Tirsdag 13/8 2024 18:30 - 19:30
Arrangementstype
Samtale
Tema
Forskning
Språk
Norsk
Sted
Bystyresalen
 


Om arrangementet

Korleis kan borgarane orientere seg i alt som kjem av oppdragsforsking, konsulentrapportar og grunnforsking, og kan me alltid stole på forskinga?

Om forskinga skal komme samfunnet til gode, korleis bør ho formidlast.  Speler boka framleis ei rolle eller er det artiklar på Internett som er the king. Bør samfunnet vete meir om forskaren og høva forskaren jobbar under. Har det til dømes noko å seie for forskingsresultata eller statusen for forskinga når forskaren jobbar på oppdrag frå privat aktør som har uttalte interesser?

Kom for å høyre ledande forskarar og forskingsformidlarar i samtale om produksjon av ny forsking og mottakinga av henne. 

Tidsskriftet Prosa, utgitt av Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening, har eit ferskt nummer ute "Akademisk fridom", og nokre eksemplar av dette vil vere tilgjengeleg. 

Det er adgangskontroll på Arendal kultur- og rådhus, og det må beregnes noe ekstra tid for å komme inn. Merk at det er ikke tillatt å ta med flasker, paraplyer og liknende gjenstander inn i bygningen. 

Medvirkende
  • Jon Kåre Time, Ordstyrar, Morgenbladet
  • Jonas Kristiansen Nøland, Førsteamanuensis i energiomforming, NTNU
  • Veronica Blumenthal, Seniorforskar, Transportøkonomisk institutt
  • Nina Kristiansen, forskingsjournalist, forskning.no
Kontaktperson
Kristine Isaksen, Seniorrådgjevar formidling, Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening, 95201968, kristine.isaksen@nffo.no
Universell utforming
Hørselshjelpemidler
Rullestoltilpasset lokale
Rullestoltilpasset WC
Servering
Nei
Sidevisninger
385