til hovedinnhold
 
Utskrift fra www.arendalsuka.no

Dette var et arrangement i 2023.


Sexy bærekraft, hot regulering og et coolt 2030.

Arrangør
Arena For Bærekraft, bølgen Bærekraftsenter, Dirty Old Town, Musikkontoret SØRF
Dag
Onsdag 16/8 2023 12:00 - 23:55
Arrangementstype
Annet
Tema
Annet
Språk
Norsk
Sted
Munkegaten 4
Stedsbeskrivelse:
Bakgården
Antall plasser i lokalet
200
 


Om arrangementet

Nettverket Arena For Bærekraft har arbeidet med konkret omstilling til et sosialt rettferdig lavutslippssamfunn i kultur- og opplevelsesindustrien. Vi har noen tanker om hva som skal til for å komme i mål. Det aller første er å gjøre bærekraft sexy. 

Sammen med Bølgen Bærekraftsenter, Musikkontoret SØRF, Agder Kunstsenter, Sørlandets Litteraturforum. Sørnorsk Filmsenter og Scenekunst Sør, viser vi frem noe av det beste regionen har å by på av kunst og kultur, best practice på bærekraft og ønsker at akkurat DU kommer for å tenke lange tanker sammen med oss. 

Vi tror vi har noen svar. Vi har MANGE nye spørsmål. 

Svarene vi har kommet til er unisone. Vi trenger regulering, insentiver og handling. Så er spørsmålene: 

Hva slags regulering? Hvor strenge skal de være? Hvem skal utforme nye reguleringer? Har vi tid til at de skal gå de vanlige rundene? Hvis vi legger FNs klima - og naturpanel til grunn, skulle vi ikke satt krisestab nasjonalt og satt en umiddelbar stopper for alt av forurensende og arealkrevende virksomhet?  

Hvilke insentiver virker? Skal vi beholde de gamle? Er det i det hele tatt mulig å endre et system innenfra? Kultur spiser strategi til frokost og hva skjer når mange har noe å tape på å innføre nye systemer? 

Handling er den sterkeste form for kommunikasjon. Hvordan kan vi oppmuntre til mer handling? Hvem skal handle? Hvem kan handle? 

Disse og mange flere spørsmål skal vi ta opp til diskusjon under årets festligste dag på Arendalsuka. 

Vi legger ut program etter hvert som det blir booket. 

Arena For Bærekraft arbeider for å endre rammevilkårene og selve verdikjedene innen kultur- og opplevelsesindustrien. Hvis du vil være med - kom og snakk med oss på Munken onsdag 16.08. 

Kontaktperson
Mira Svartnes Thorsen, Prosjektleder, Arena For Bærekraft, 46822337
Universell utforming
Nei
Servering
Nei
Sidevisninger
417