til hovedinnhold
 
Utskrift fra www.arendalsuka.no

Dette var et arrangement i 2023.


Forskerstafett: Hva vi vet om effektene av økt grunnbemanning i barnehager

Arrangør
Fafo
Dag
Tirsdag 15/8 2023 11:00 - 11:30
Arrangementstype
Foredrag
Tema
Utdanning
Språk
Norsk
Sted
MS Lofoten
Stedsbeskrivelse:
Trossedekket
Antall plasser i lokalet
40
 


Om arrangementet

Økt grunnbemanning i barnehager forventes å gi effekter på kvaliteten i barnehagene; slik som bedre arbeidsmiljø og redusert sykefravær, styrket allmennpedagogisk tilbud og bidra til utjevning av sosiale forskjeller blant barna. Fafo undersøker effektene av to forsøk med økt grunnbemanning i kommunale barnehager i Oslo 

Flere kommuner tester ut forsøk med økt grunnbemanning i barnehager. Fafo gjennomfører en følgeevaluering av to slike forsøk i noen utvalgte bydeler og barnehager i Oslo. Forsøkene i Oslo er lagt til barnehager med særlig levekårsutsatte områder, og målet er å utjevne sosiale forskjeller gjennom å styrke barnehagetilbudet i disse områdene. Gjennom følgeforskningsprosjektet undersøker vi hvordan barnehagene tar de ekstra ressursene i bruk; hva som vektlegges i rekrutteringen og hvilke arbeidsområder og – oppgaver den ekstra ressurspersonen får. Og hva som er effektene av den økte grunnbemanningen på arbeidsmiljø, sykefravær og vikarbruk, samt betydningen for det allmennpedagogiske tilbudet og kvaliteten i barnehagene.  

----

I forskerstafetten holder Fafo-forskere ti-femten minutters innledninger, deretter er det åpent for spørsmål og diskusjon. Hver etappe varer 25 minutter og foregår på trossedekket, akter på MS Lofoten.

Medvirkende
  • Ragnhild Steen Jensen, forsker, Fafo
  • Mona Bråten, forskningsleder, Fafo
Kontaktperson
Stein Roar Fredriksen, informasjonssjef, Fafo, 99591959
Nettside:
Twitter:
Universell utforming
Nei
Servering
Nei
Sidevisninger
333