Dette var et arrangement i 2023.
For å sikre en bærekraftig helsetjeneste fremover, må de fleste av oss ta mer ansvar for egen helse, også når vi blir syke. For å klare det, må vi vite nok om sykdommen og behandlingen vi får. Én av tre bruker legemidlene sine feil, noe som utgjør en betydelig belastning for helsetjenestene og forårsaker anslagsvis 1000 dødsfall per år.
Det finnes mange påstander og informasjon om helse og legemidler, men som pasient kan det være vanskelig å vite hvilke kilder vi kan stole på. Samtidig er kunnskap om hvorfor vi skal ta legemidlene, hvordan de kan påvirker oss, og hva som kan skje hvis vi ikke bruker de riktig, en forutsetning for at vi kan bli friske eller mestre sykdommen best mulig.
Vi samler pasienter, industri, apotek, myndigheter og forskere for å diskutere hvor utfordringene ligger, hvem som har ansvaret og hvilke aktører som kan bidra til at pasientene har nok og riktig kunnskap.
Ordstyrer: Kjetil Askeland
Foreløpig program:
Video
Velkommen
v/ordstyrer Kjetil Askeland
Helsekompetanse og feil legemiddelbruk: årsaker og konsekvenser
Pasientens behov og ønsker om kunnskap rundt sykdom, behandling og legemidler
Hvordan kan legemiddelfirma og apotek bidra til økt kunnskap om sykdom og legemidler og samtidig en mer bærekraftig helsetjeneste?
Paneldebatt:
Hvem har ansvar og hvem kan bidra til at pasienter har nok kunnskap? Hvordan kan vi unngå konsekvensene av feil legemiddelbruk for pasienter og helsetjenesten? Hvordan får vi dette til uten å øke belastningen på helsepersonell?