til hovedinnhold
 
Utskrift fra www.arendalsuka.no
Dette var et arrangement i 2022.

Boligmarkedet, økende ulikhet og renteoppgang

Arrangør
Storebrand
Dag
Torsdag 18/8 2022 13:15 - 14:15
Arrangementstype
Debatt
Tema
Økonomi , Næringsliv
Språk
Norsk
Sted
RS Storebrand
Stedsbeskrivelse:
På dekk
Antall plasser i lokalet
null
 


Om arrangementet

Boligprisene har steget kraftig de siste tiårene. Dette har ført til at mange flere sliter med å komme seg inn i boligmarkedet og bidratt til en enorm formues-ulikhet i Norge. Boligmarkedet steg også under pandemien og har holdt seg overraskende bra med de varslede rentehevingene. Vil videre rentehevinger omsider bite og føre til fallende priser? Norske husholdninger ligger også i verdenstoppen når det gjelder høy gjeldsgrad. Hvor stor er rentefølsomheten

Pandemien har også ført til rykk og napp i boligmarkedet. Først utflytting av arbeidsinnvandrere, for deretter innflytting og stort behov for arbeidskraft. Hvordan påvirker dette leiemarkedet? Hva skjer nå som studentene også melder seg på og skal inn i leiemarkedet?

Det har blitt bygd for lite og for sakte. Hva skal til av politsk handlekraft for å endre dette annet enn snakk? Hvor stor makt har boligutbyggere? Og hva med etterspørselsiden; hvor viktig er det for boligmarkedet, blant annet som følge av rentefallet de siste 20 årene?

Inflasjonen er på sitt høyeste nivå globalt på 30-40 år. Renten er på full fart vei opp. Hvor langt opp skal renten? Hva skal til for at inflasjonen topper ut og vil det bidra til rentene flater ut, uten at vi får eller trenger en ny økonomisk krise og resesjon? Vil inflasjonen kunne komme ned uten at arbeidsledigheten stiger kraftig?

Medvirkende
  • Olav Chen, Leder Allokering og Globale Renter, Storebrand Asset Management
  • Carl Geving, Administrerende direktør, Norges Eiendomsmeglerforbund
  • Harald Magnus Andreassen, Sjeføkonom, Sparebank1 Markets
  • Synnøve Hjelle Halkjelsvik, Pressesjef, Storebrand
Kontaktperson
Olav Chen, Leder for Allokering og Globale Renter, Storebrand Asset Management, 95075498
Twitter:
Universell utforming
Nei
Servering
Nei
Sidevisninger
583