til hovedinnhold
 
Utskrift fra www.arendalsuka.no
Dette arrangementet er avlyst

Dette var et arrangement i 2022.


Klimakrisen, en helsekrise

Arrangør
Norad
Dag
Fredag 19/8 2022 09:00 - 10:00
Arrangementstype
Foredrag
Tema
Helse , Internasjonalt
Språk
English
Sted
Impact Hub Agder Arendal
Antall plasser i lokalet
null
 


Om arrangementet

Verdens helseorganisasjon anslår at mer enn 13 millioner dødsfall rundt om i verden hvert år skyldes unngåelige miljøårsaker, herunder klimakrisen som er den største enkeltstående helsetrusselen menneskeheten står overfor. Klimakrisen er med andre ord også en helsekrise.

Vår tids politiske, sosiale og kommersielle beslutninger er med på å drive denne tverrgående krisen. Over 90 % av verdens befolkning puster inn usunn luft som følge av forbrenning av fossilt brensel. Ekstreme værhendelser, landforringelse og vannmangel fordriver mennesker og påvirker helsen deres. Oppvarmingen av verden gir bedre levekår for mygg som sprer sykdommer lenger og raskere enn noen gang før. Forurensning og plast er å finne på bunnen av våre dypeste hav, på toppen av våre høyeste fjell og i vår egen næringskjede. Pandemien har avdekket svakheter i samtlige samfunnsledd og understreket at det haster med å skape bærekraftige velværesamfunn som forplikter seg til å oppnå rettferdig helse for alle nå og for fremtidige generasjoner uten å bryte økologiske grenser.

Med hovedinnlegg fra lederen av WHO, Dr. Tedros, inviterer Norad med dette til en kunnskapsorientert paneldebatt som skal rette søkelyset mot sammenhengene mellom klima, miljø og helse, og behovet for bærekraftige, tverrsektorielle og helhetlige innsatser.

Arrangementet vil bygge opp under ungdoms engasjement og aktivisme for klimaet og bidra til å løfte unges stemmer i utviklingsspørsmål som angår dem selv. Dermed vil panelet primært bestå av unge representanter fra både klima- og helsesiden.

Bekreftede deltakere:

  • Keynote: Dr Tedros A. Ghebreyesus (leder av WHO)

Panel:

Panelet vil bestå av 3-4 ungdomsrepresentanter med ulik bakgrunn som representerer ulike aspekter ved klima og helse (TBC)

Det blir servert frokost fra kl 08.30. 

Medvirkende
  • Dr Tedros A. Ghebreyesus, direktør, WHO
Kontaktperson
Anette Bjørnsen Wig, Rådgiver, Norad, 99002266
Twitter:
Universell utforming
Nei
Servering
Nei
Sidevisninger
584