til hovedinnhold
 
Utskrift fra www.arendalsuka.no
Dette var et arrangement i 2022.

Kan vi stole på kunstig intelligens?

Arrangør
Energi.AI, Leidar Norway AS
Dag
Torsdag 18/8 2022 08:00 - 09:30
Arrangementstype
Annet
Tema
Digitalisering
Språk
Norsk
Sted
Thon hotel Arendal
Stedsbeskrivelse:
Smalsund
Antall plasser i lokalet
80
 


Om arrangementet

Verden er i konstant endring, nye begreper og ny kunnskap er hverdagen. Artificial Intelligence (AI), eller kunstig intelligens, er et slikt eksempel. Men hvor mye kan vi stole på kunstig intelligens? Hvilke muligheter kan kunstig intelligens by på? Kan vi rett og slett bli lurt? Hva kan myndighetene gjøre for å utnytte teknologien på best mulig måte?  

Bli med på frokostmøte og lær fra ekspertene om hvordan kunstig intelligens kan gjøre oss bedre, og hva vi må være oppmerksomme på.  

Vi serverer vegetar- og kyllingwraps, juice og en god kopp kaffe for Arendalsukas store AI-debatt!  

I panelet: 

Anders Lier, gründer og daglig leder av Energi.AI og Propell.AI. Lier er gründer og teknologientusiast med lidenskap for å bidra til et mer klimavennlig samfunn, både nasjonalt og globalt. Nå er det kunstig intelligens som tar opp mesteparten av tiden til Lier. Han spør; hvordan kan vi bruke dette verktøyet til verdi for mennesker og planeten vår?  

Nikolai Astrup, stortingsrepresentant (H) og medlem av Energi- og miljøkomiteen. Astrup har hatt tre statsrådsposter. Han var Norges første digitaliseringsminister ved daværende Kommunal og moderniseringsdepartement fra 2019-20, og lanserte Nasjonal strategi for kunstig intelligens.  

Kjartan Kalstad, partner McKinsey & Company. Kalstad har over 15 års erfaring på tvers av de fleste konsumentrettede industrier. Både gründere og mer etablerte selskaper er blant hans klienter, og han leder McKinseys praksis for selskapsbygging i Norden. Hvordan sørge for at AI utnyttes som et strategisk verktøy, og hvordan skape digitale og skalerbare virksomheter, er noe av det Kalstad har bistått klientene sine med.   

Inga Strümke, forsker v/ Simula og NTNU. Strümke har forsket på bruk av maskinlæring i partikkelfysikk og har siden hun avsluttet doktorgraden jobbet med kunstig intelligens. I forskningen fant hun ut av hvor bra, eller potensielt utrolig dårlig, kunstig intelligens kan fungere avhengig av bruk og tolkning. Strümke ble kåret til en av Norges 50 fremste tech-kvinner i 2020; hun er en internasjonal foredragsholder – og har holdt foredrag om kunstig intelligens på TEDx.  

Robert Steen, helsebyråd i Oslo (AP) og hovedansvarlig for digitalisering av Oslo kommune. Steen hadde hovedansvar for byrådets budsjettforslag og digitalisering av Oslo kommune som finansbyråd i Oslo fra 2015-2019. Han har lang erfaring og engasjement innen digitalisering, og er blant annet medlem av Norway Health Tech og Advisory Board/Digital Norway.

Velkommen til et arrangement av Energi.AI og kommunikasjonsbyrået Leidar Norway AS.

Medvirkende
  • Per Bjørkum, Daglig leder, Leidar Norway AS
Kontaktperson
Maiken Prestmo, Rådgiver, Leidar Norway AS, 90090277
Universell utforming
Hørselshjelpemidler
Rullestoltilpasset lokale
Rullestoltilpasset WC
Servering
Ja
Sidevisninger
1330