til hovedinnhold
 
Utskrift fra www.arendalsuka.no
Dette var et arrangement i 2022.

Hjernekreft - forskning og nye behandlingsmetoder søkes!

Arrangør
Hjernesvulstforeningen
Dag
Onsdag 17/8 2022 12:00 - 13:00
Arrangementstype
Debatt
Tema
Helse
Språk
Norsk
Sted
Frivillighetsteltet
Antall plasser i lokalet
null
 


Om arrangementet

Hjernekreft er en av de største årsakene til tap av livskvalitet, hyppigste kreftform blant barn, står for stort tap av liv blant unge voksne og er per i dag blant de kreftformer med lavest overlevelse. Legger vi til alle de som får metastatisk hjernekreft, spredning fra kreft i lunger, bryst, føflekker etc., så er det et skremmende stort antall mennesker som står uten reell mulighet til å leve mer enn en håndfull år med sin diagnose. 

Vi trenger mer forskning i form av kliniske studier og utprøvende behandling, nye protokoller for analyse av biomarkører og bruk av PET til billeddiagnostikk. Per i dag er det private interesser som står bak store deler av de pengene som går med til forskning, og vi trenger et skikkelig løft fra det offentlige for å få løst de gåtene som forskere og leger i dag står overfor. 

Hjernesvulstmiljøene ved universitetssykehusene og universitetene har samlet seg i Norwegian Brain Tumour Consortium og Hjernesvulstforeningen står sammen med Kreftforeningen i arbeidet med å få brakt behandling av hjernesvulster opp på samme nivå som andre kreftformer som man tidligere hadde få og lite effektive behandlinger mot. For å komme i mål med arbeidet trenger vi å få med oss politiske myndigheter og de regionale helseforetakene på laget. Vi innbyr til debatt om hva som trengs og hvordan vi skal få dette på plass. 

Medvirkende
  • Rolf J. Ledal, Generalsekretær, Hjernesvulstforeningen
  • Tone Wilhelmsen Trøen, Leder av Stortingets helse- og omsorgskomite, Høyre
  • Lubna Jaffery, Stortingsrepresentant, Arbeiderpartiet
  • Petter Brandal, Ph.D. onkolog og konsortiekoordinator, Norwegian Brain Tumour Consortium (NBTC)
  • Nina Jensen, Styremedlem, Hjernesvulstforeningen
Kontaktperson
Rolf J. Ledal, Generalsekretær, Hjernesvulstforeningen, 45907412
Universell utforming
Rullestoltilpasset lokale
Servering
Nei
Sidevisninger
707