til hovedinnhold
 
Utskrift fra www.arendalsuka.no
Dette var et arrangement i 2021.

Vi kan ikke bare vedta et grønt skifte

Arrangør
Volue ASA
Dag
Tirsdag 17/8 2021 16:00 - 17:00
Arrangementstype
Debatt
Tema
Næringsliv , Klima/miljø
Språk
Norsk
Sted
Arendals Fossekompani
Stedsbeskrivelse:
Takterrasse
Antall plasser i lokalet
null
 


Om arrangementet

Omstillingen av energisektoren byr på store utfordringer. Overgangen fra fossil til fornybar energi krever ikke bare politisk vilje, men også ny teknologi og nye løsninger for å innlemme mer av den energien som er så ren og fornybar, men akk så væravhengig. 

Kraftsystemet er i dag ikke bygget for å håndtere et massivt grønt skifte, så her trengs enten milliardutbygginger etter gammelt mønster, eller en helt ny måte å tenke på. Hydrogen, ammoniakk, og ikke minst batterier, pekes på som nye løsninger på kjente problemer. 

I 1991 var Norge først ute med å deregulere kraftmarkedet. Fram vokste kunnskap om trading, prognoser, drift og mye mer. Fremdeles ansees Norge å være ledende i Europa på dette området, og norske selskap leverer i dag energiteknologi i verdensklasse til kontinentet.  

Når prosumentene (de som er både produsenter og konsumenter) er på full fart inn i markedet, trengs en ny runde med liberalisering av kraftmarkedet. Spiller vi kortene riktig, kan vi nok en gang skape et hjemmemarked som bygger ny kompetanse og teknologi. Løsningen er ikke mer, men et smartere strømnett. Lykkes vi med denne omstillingen, ligger det store muligheter for eksport av norsk teknologi i et europeisk energisystem i endring. 

Hvordan kan energisektoren fremme det grønne skiftet? Hvilke rammebetingelser fremmer utviklingen? Og hvilken rolle kan norsk teknologi spille for å gjøre Europa mer bærekraftig? Hva kan energibransjen lære fra PSD2 og open banking til å fremme nye, lønnsomme forretningsområder? 

Velkommen til en spennende time på takterrassen til Volue og Arendals Fossekompani tirsdag 17. august klokken 16.00 – 17.00.

Innleder 

Trond Straume, CEO i Volue ASA 

Fasilitator 

Ingeborg Gjærum, CSO & Head of Organisational Development i Volue ASA

Medvirkende
  • Terje Aasland, Næringspolitisk talsmann, Arbeiderpartiet
  • Lars Andreas Lunde, statssekretær i nærings.- og fiskeridepartementet, Høyre
  • Hilde Tonne, CEO, Statnett
  • Morten Henriksen, EVP, Arendals Fossekompani
  • Svein Kvernstuen, CEO, Beyonder
  • Trond Straume, CEO, Volue
  • Ingeborg Gjærum, CSO & Head of Organisational Development, Volue
  • Kjetil Storset, Distributed Energy Resources Lead, Volue
Kontaktperson
Johannes Lehmpfuhl Holdø, Head of Marketing, Volue ASA, +4741133705
Nettside:
Universell utforming
Nei
Servering
Nei
Sidevisninger
2051