til hovedinnhold
 
Utskrift fra www.arendalsuka.no
Dette var et arrangement i 2019

Rusreformen - Bot eller behandling?

Arrangør
Nasjonal kompetansetjeneste ROP
Dag
Onsdag 14/8 2019 08:00 - 10:30
Arrangementstype
Seminar
Tema
Helse
Språk
Norsk
Sted
Tyrili Arena Arendal
Stedsbeskrivelse:
På taket
Antall plasser i lokalet
100
 


Om arrangementet

 

Nasjonal kompetansetjeneste for samtidig rusmisbruk og psykisk lidelse (NKROP) ønsker velkommen til følgende arrangement under Arendalsuka 2019:

Onsdag 14. august, kl. 08.30-10.30:

Debattmøte: Rusreformen − bot eller behandling?

Det overordnede målet for regjeringens rusreform er at samfunnets reaksjon på bruk og besittelse av illegale rusmidler til eget bruk skal overføres fra justissektoren til helsetjenesten. Rusavhengige skal hjelpes, ikke straffes, er budskapet.

Innen årsslutt skal Rusreformutvalget levere sin utredning om hvordan målet skal oppnås i praksis og hvordan reformen kan gjennomføres. Utvalget har fått beskjed om å se særlig til erfaringer fra Portugal, som har avkriminalisert bruk og besittelse til eget forbruk av alle narkotiske stoffer.

Nasjonal kompetansetjeneste for samtidig rusmisbruk og psykisk lidelse (NKROP) inviterer til debattmøte om rusreformen. Representerer reformen noe nytt eller er det snakk om gammel straff i ny innpakking? Hvordan kan den bidra til et bedre liv for rusmiddelavhengige? Og er det uproblematisk at spesialisthelsetjenesten får sanksjonsmakt?

Spørsmålene vil bli belyst av Sverre Nesvåg, forskningsleder ved Regionalt kompetansesenter for rusmiddelforskning i Helse Vest (KORFOR), Ina Roll Spinnangr, styreleder i Foreningen Tryggere Ruspolitikk (FTR), Kari Sundby, generalsekretær i Ivareta, Lars Faksvåg, regionsleder for A-larm, Knut Boe Kielland, forsker ved NKROP, og Maria Jahrmann Bjerke (H), statssekretær i Helse- og omsorgsdepartementet.  Det blir deretter paneldebatt hvor også leder i helse- og omsorgskomitéen – Geir Jørgen Bekkevold (KrF) – deltar.

Det blir servert frokost fra kl. 08.00.

Kontaktperson
Hilde Austeng, Administrativ leder, Nasjonal kompetansetjeneste ROP, 95070741, hiauan@sykehuset-innlandet.no
Nettside:
Twitter:
Universell utforming
Rullestoltilpasset lokale
Rullestoltilpasset WC
Servering
Ja
Sidevisninger
1955