På program.arendalsuka.no bruker vi informasjonskapsler (cookies). Når du bruker vår nettside godkjenner du dette.
til hovedinnhold
 
Utskrift fra www.arendalsuka.no
Dette var et arrangement i 2018

Rettsikkerheten for skattytere

Arrangør
Regnskap Norge
Dag
Onsdag 15/8 2018 13:00 - 14:00
Arrangementstype
Debatt
Tema
Næringsliv , Økonomi
Språk
Norsk
Sted
Madam Reiersen
 


Om arrangementet

Norske selskaper risikerer høye bøter og til og med konkurs, om de skulle trå feil i sin rapportering til det offentlige. Store som små selskaper møter ofte et skattevesen som i mindre grad veileder eller gir råd, men som er raskt ute med bøter og forelegg dersom rapporteringspliktene og fristene ikke overholdes. Dette gir store konsekvenser for den enkelte bedrift, men rammer også næringslivet og samfunnet generelt. I fjor ble det skrevet ut tvangsmulkter for mer enn 1 mrd kroner.

 

Regnskap Norge etterlyser en forbedring av rettsikkerheten for aktørene i næringslivet, slik at de økonomiske sanksjonene står i forhold til feilen eller forglemmelsen som har skjedd. Denne typen situasjoner rammer ofte den pliktoppfyllende skattyter som ønsker å følge regelverket, men som på grunn av misforståelser, forglemmelser eller mangel på digital forståelse, likevel trår feil i når de skal rapportere.

 

Regnskap Norge inviterer deg til debatt om rettsikkerheten til norske skattytere

 

Om Regnskap Norge

Regnskap Norge er en profesjons- og bransjeforening for autoriserte regnskapsførere i Norge. Foreningen har ca 8.000 personmedlemmer og ca 2.500 medlemsbedrifter. Majoriteten av medlemsmassen har sitt daglige virke i regnskapsbransjen.

 

Regnskap Norges misjon er å bidra til lønnsom vekst for regnskapsbransjen, i en digital hverdag. Foreningen driver et omfattende kvalitets- og informasjonsarbeid, gir faglig støtte til medlemmene og følger bransjeutviklingen tett. Regnskap Norge er en betydelig leverandør av kurs og kompetanseprodukter. Foreningen ivaretar også medlemmenes interesser overfor myndigheter og politiske institusjoner, og er en viktig høringsinstans.

Medvirkende
  • Christine Lundberg Larsen, administrerende direktør, Regnskap Norge
  • Henrik Asheim, stortingsrepresentant, Høyre
  • Helge André Njåstad, stortingsrepresentant, FrP
  • Rigmor Aasrud, stortingsrepresentant, Arbeiderpartiet
  • Magnvor Lunåshaug, Gründeransvarlig, NHO
  • Hans Christian Holte, Skattedirektør
Kontaktperson
Mads Dokka Blybakken, Gambit H+K, 980 84 652, Mads.Blybakken@hkstrategies.com
Universell utforming
Rullestoltilpasset lokale
Servering
Ja
Sidevisninger
2260