til hovedinnhold
 
Utskrift fra www.arendalsuka.no
Dette var et arrangement i 2018

Menneske MOT eller menneske MED maskin? Blir jobbene våre borte med digitalisering?

Arrangør
McDonald's
Dag
Tirsdag 14/8 2018 16:00 - 17:00
Arrangementstype
Debatt
Tema
Digitalisering , Arbeid
Språk
Norsk
Sted
McDonald's
 


Om arrangementet

136 000 jobber har forsvunnet som følge av digitalisering og automatisering de siste fem årene. Det er estimert at digitaliseringen har skapt 30 000 nye jobber i samme periode. Mange frykter å bli overflødige når digitaliseringen og roboter kommer for fullt, men er et arbeidsliv uten mennesker realistisk?

 

Da bilene rullet ut på veien i begynnelsen av det 20. århundret forsvant jobbene til hovslagere og smeder. I stedet dukket det opp bilverksteder og bilfabrikker, moteller langs veien og en hel industri for bygging av vei – og med det mange flere jobber enn de som ble borte. Vil det samme skje igjen med robotens inntog, eller er endringen vi nå står oppi så unik at vi må tenke helt nytt? Hva skal vi gjøre for å sikre velferd, arbeidsglede og gode arbeidsplasser i fremtiden?

 

McDonald’s står midt denne prosessen, og inviterer til debatt om hvordan man kan møte morgendagens arbeidsliv – både med folk og roboter.

 

Panelet består av Tor W. Andreassen, professor i tjenesteinnovasjon og leder av Center for Service Innovation (CSI) ved Norges Handelshøyskole, Eirin Sund, fylkessekretær Rogaland LO, Heidi Nordby Lunde, Arbeidspolitisk talsperson i Høyre og Pia M. Mellbye, Administrerende direktør i McDonald's Norge. 

Medvirkende
  • Heidi Nordby Lunde, Arbeidspolitisk talsperson, Høyre
  • Eirin Sund, Fylkessekretær, LO Rogaland
  • Tor W. Andreassen, Professor, Center for Service Innovation (CSI) ved Norges Handelshøyskole
  • Pia M. Mellbye, Administrerende direktør, McDonald's Norge
Kontaktperson
Ingrid Høstbjør, Gambit H+K, 91 81 24 31, ingrid.hostbjor@hkstrategies.com
Universell utforming
Rullestoltilpasset lokale
Rullestoltilpasset WC
Servering
Nei
Sidevisninger
2616