til hovedinnhold
 
Utskrift fra www.arendalsuka.no
Dette var et arrangement i 2018

Dugnad mot arbeidslivskriminalitet i offentlige anskaffelser

Arrangør
Næringslivets Hovedorganisasjon (NHO)
Dag
Torsdag 16/8 2018 08:00 - 10:00
Arrangementstype
Debatt
Tema
Partipolitikk , Arbeid
Språk
Norsk
Sted
MØR biffhus
 


Om arrangementet

Hvert år koster arbeidslivskriminalitet det norske samfunnet  28 mrd NOK. Det er nødvendig med et skikkelig krafttak og en felles dugnad mot arbeidslivskriminalitet. NHO ønsker  en samordnet opptreden fra landets kommuner som setter innkjøpere i stand til å luke ut de kriminelle, samtidig som hverdagen blir lettere for seriøse bedrifter.

 

Statssekretær Morten Bakke i Arbeids- og sosialdepartementet vil innlede om temaet, og til vår debatt kommer, foruten statssekretæren, ordfører Janne Fardal Kristoffersen (H) i Lindesnes kommune, ordfører Hedda Foss Five (AP) i Skien kommune og finansbyråd i Oslo Robert Steen. Seksjonsleder Bente Hagelien fra Difi vil orientere om ny veileder. Administrerende direktør Harald V. Nikolaisen i Statsbygg og advokat Gjertrud Synnøve Helland fra Veidekke Entreprenør vil gjøre oss kjent med sine utfordringer og perspektiver.

Alle vil holde innledninger med en presentasjon av sitt syn på hvordan den offentlige innkjøpsprosessen bør foregå. Vi ønsker å sette søkelys på de utfordringer som møter våre seriøse virksomheter når de skal levere etter de ulike anskaffelsesmodellene.

Direktør medlem og region Christian Chramer i NHO vil være ordstyrer.

Arrangementet er en del av NHOs serie med frokostmøter om offentlige anskaffelser i Arendalsuka, delta gjerne også på:

Tirsdag 14. august

Markedstilgang skaper nye jobber – gi bedriftene et hjemmemarked!

En rekke småbedrifter og gründere får ikke ta del i konkurransen om 500 mrd kroner fordi de ikke finner utlysningen av kontraktene. I tillegg blir en rekke bedrifter holdt borte fra markedet på grunn av sentralisering av anskaffelsene. Hvordan vil politikerne gjøre det lettere for små bedrifter og gründere å ta del i den offentlige honnigkrukken på 500 mrd.?

For å belyse utfordringene vil  NHOs ledelse, LO, politisk ledelse i Næringsdepartementet, politikere og bedrifter delta i debatten.

Onsdag 15. august

Offentlige anskaffelser – innovasjonsmotor

Kom og hør fra offentlige virksomheter som bruker anskaffelser som innovasjonsmotor, og fra bedriftene som er med på det. NHO, KS, Difi, Innovasjon Norge, og Forskningsrådet har sammen kartlagt og analysert hva som skjer i en anskaffelsesprosess og identifisert barrierer og mulighetsrom. I dette økosystemet for innovative anskaffelser ligger det store muligheter for økt innovasjonseffekt.

 

 

 

Kontaktperson
Cathrine Sunde, NHO, 91369161, cathrine.sunde@nho.no
Universell utforming
Servering
Ja
Sidevisninger
4949