til hovedinnhold
 
Utskrift fra www.arendalsuka.no
Dette var et arrangement i 2018

La oss snakke om sex

Arrangør
Sex og samfunn
Dag
Tirsdag 14/8 2018 17:15 - 18:15
Arrangementstype
Debatt
Tema
Helse
Språk
Norsk
Sted
Lille Andevinge
Stedsbeskrivelse:
Nedre Tyholmsvei 10, 4836
 


Om arrangementet

 

Sex og samfunn ønsker å rette fokus på ungdom og seksuell helse under vårt arrangement «La oss snakke om sex». Sex og samfunn jobber for å bekjempe skam, stigma, og tabu, og vi mener at den beste måten å gjøre dette på er gjennom en åpen og ærlig dialog. Ungdom i dag utsettes for mye press både på skolen, blant venner og på andre arenaer, og det er et stort fokus på kroppsidealer. Vi vet at dette fører til helseproblemer hos ungdom, og Ungdataundersøkelsen fra 2017 viste blant annet at en økende andel unge oppgir å ha psykiske plager. Dermed har vi invitert eldre- og folkehelseminister Åse Michaelsen og flere ungdomspolikere til å diskutere tema sammen med Sex og samfunns medarbeidere.

Følgende saker skal diskuteres:

 

  • «Staten og seksualitet – hva kan myndighetene gjøre for å bedre unges seksuelle helse?» Innledning ved Tore Holte Follestad – Assisterende daglig leder hos Sex og samfunn.
  • «HPV- den mest utbredte kjønnssykdommen» Innledning ved Marius Johansen, medisinskfaglig ansvarlig lege hos Sex og samfunn.
  • «Snakk om det» Eldre- og folkehelseminister Åse Michaelsen presenterer regjeringens strategi for seksuell helse.
  • «Seksuell helse og forebygging – hva er de viktigste tiltakene?» Sofasamtale med et panel bestående av: Åse Michaelsen (Eldre- og folkehelseminister, FrP); Astrid Willa Eide Hoem (Sentralstyremedlem, AUF); Elizabeth Åsjord Sire (Sentralstyremedlem, Unge Høyre); Jarle Aarbakke Tollaksen (1. Nestleder, KrFU); Rameen Sheikh (Nestleder, Rød Ungdom); Tore Holte Follestad (assisterende daglig leder, Sex og samfunn). Ordstyrer er Mina Vinje fra Press.

Mat- og drikkeservering er tilgjengelig til de som ønsker det.

Til orientering: MSD Norge AS er inne som sponsor, men har ingen rolle i arrangementet.

Kontaktperson
Axel Rigault Jørgensen, Politisk rådgiver, Sex og samfunn, 92644469
Universell utforming
Rullestoltilpasset lokale
Servering
Ja
Sidevisninger
2042