til hovedinnhold
 
Utskrift fra www.arendalsuka.no
Dette var et arrangement i 2018

Det digitale skiftet - Fantastisk eller Forferdelig?

Arrangør
Centre for Digital Transformation - CeDiT, UiA
Dag
Onsdag 15/8 2018 17:00 - 19:00
Arrangementstype
Foredrag
Tema
Digitalisering
Språk
Norsk
Sted
UiA-teltet
 


Om arrangementet

 

Det Digitale Skiftet - Fantastisk eller Forferdelig

Arrangør:          Centre for Digital Transformation – CeDiT, UiA
Tid:                   Onsdag 15 august, kl 17-19.
Sted:                 Arendal, UiA-teltet på Langbrygga

Det hevdes at vi er midt i det digitale skiftet, men hva er egentlig det digitale skiftet? Og hva betyr egentlig dette for ulike aktører i samfunnet vårt? Vi gir kvalifiserte innblikk i et tema som preges av mye hype og spekulasjoner og tar en uhøytidelig debatt. Det faglig programmet varer ca 1 time. Deretter blir det mingling med litt snacks og drikke.

Program

·         Velkommen og intro ved CeDiT Senterleder Leif Skiftenes Flak

·         Torgeir Waterhouse, IKT Norge

·         Catharina Nes, Datatilsynet

·         Debatt, Debattleder Eva Kvelland

·         Skråblikk fra Bare Egil

Bidragsytere

Catharina Nes er fagdirektør i Datatilsynet. Der har hun gjennom flere har hatt ansvar for å identifisere og analysere sentrale teknologitrender og deres betydning for personvernet. Nes har de siste årene særlig arbeidet med problemstillinger knyttet til stordatanalyse, kunstig intelligens og innsamling og bruk av personopplysninger til kommersielle formål.

Nes har tidligere arbeidet i Europakommisjonen i Brussel, Medietilsynet og Utenriksdepartementet. Hun er utdannet samfunnsviter fra Universitetet i Bergen. Nes er fast spaltist om teknologitrender i Dagens Næringsliv.

Leif Skiftenes Flak er professor i informasjonssystemer ved Universitetet i Agder og leder for Centre for Digital Transformation – CeDiT. Han har mer enn 15 års erfaring med forskning på digitalisering og hvordan IKT kan bidra til måloppnåelse i organisasjoner. Flak har hatt særlig fokus på offentlig sektor og har vært involvert i en rekke forskningsprosjekter i samarbeid med offentlige etater og kommuner. Flak inviteres jevnlig til å holde foredrag i inn- og utland.

Torgeir Waterhouse har en sentral rolle i den norske debatten om IT- politiske spørsmål, hvor han ofte er å se i det offentlige ordskiftet. Han har tidligere jobbet hos Forbrukerrådet, men jobber nå med IT-utfordringer fra bransjens ståsted. Waterhouse er også en ettertraktet foredragsholder og forfatter.

Eva Kvelland jobber til daglig som leder for marked og kommunikasjon i Stine Sofies Stiftelse. Hun er tidligere politiker, både på lokalt og nasjonalt nivå, og tar oppdrag som tekstforfatter, kursholder og møteleder. Kvelland er statsviter og har bakgrunn fra akademia og PR-bransjen.

Bare Egil Band er en folkekjær artist som holder det gående i omtrent en mannsalder med sin særegne blanding av idioti, politisk aktivisme og lokalt forankret svada satt til en stilsprikende, men alltid fengende og i Egils egne øyne svært undervurdert musikk. Han slo gjennom med et brak i 1996 med det gullselgende debutplata “Absolutt ikke”. Med singlene “Tagging og Sko”, og evige suksesser som “Arne”, “Speider’n” og “Asfalt” solgte den raskt til gullplate og har blitt en slags moderne klassiker, som stadig rekrutterer nye fans.

Medvirkende
  • Leif Skiftenes Flak, Scientific Lead, Centre for Digital Transformation – CeDiT, UiA
Kontaktperson
Gerd Elisabeth Pusey, Universitetet i Agder, 91789259
Universell utforming
Rullestoltilpasset lokale
Servering
Ja
Sidevisninger
4611