til hovedinnhold
 
Utskrift fra www.arendalsuka.no
Dette var et arrangement i 2018

Gjør noe! Seksualitetsundervisning - en statusoppdatering!

Arrangør
Amathea Agder, SMSO Agder, Barnas Stasjon Kristiansand (Blå Kors), Sex og Politikk, Fri Sør, Songdalen kommune, Skeive Sørlandsdager, Skeiv Ungdom Sør, Lunar, Senter for likestilling, Esben Esther, Stine Sofie Stiftelsen, Helsestasjon for ungdom Kristiansand, Elevorganisasjonen i Vest-Agder, Nasjonalt SRHR-nettverk
Dag
Torsdag 16/8 2018 13:00 - 14:00
Arrangementstype
Debatt
Tema
Helse , Oppvekst
Språk
Norsk
Sted
Eureka kompetanse
Stedsbeskrivelse:
Kursrom 1
 


Om arrangementet

De fleste er enige om at seksualitetsundervisning i skolen må styrkes, ungdomspolitikerne inkludert. Det viktige spørsmålet og praktiske utfordringen blir da HVORDAN dette skal foregå i praksis.

«Snakk om det!»  er tittel på den nye strategien for seksuell helse (2017-2022). Strategien er god og intensjonen er flott. Men skal det bli noe fart på praten, må de som samtaler med unge mennesker om følelser, kropp og identitet føle seg rustet til oppgaven. Det krever handling og politisk prioritering, ikke minst på lokalplan: «Gjør noe! Seksualitetsundervisning en status oppdatering» er hovedvinklingen på dette politiske møtet under Arendalsuka. 

I tett samarbeid med lokale krefter og faglige ressurser, vil konkrete eksempler på handlekraft, metoder og verktøy for bedre seksualitetsundervisning trekkes fram. Arrangementet har som ambisjon å være relevant for ungdomspolitikere især, med mål å inspirere og sette i gang en dominoeffekt av handlingsorienterte politiske prosesser og vedtak på alle plan.

Kontaktperson
Anneli Rønes, Nasjonalt SRHR-nettverk, +4794165186
Universell utforming
Rullestoltilpasset lokale
Rullestoltilpasset WC
Servering
Nei
Sidevisninger
1589