På program.arendalsuka.no bruker vi informasjonskapsler (cookies). Når du bruker vår nettside godkjenner du dette.
 
Utskrift fra www.arendalsuka.no
Dette var et arrangement i 2018

Hvor i verden finnes den neste Einstein?

Arrangør
SAIH, Samfunnsviterne
Dag
Onsdag 15/8 2018 16:30 - 17:30
Arrangementstype
Debatt
Tema
Utdanning , Forskning
Språk
Norsk
Sted
Solsiden brasserie
 


Om arrangementet

- og vil hun få nok utdanning til å kunne revolusjonere vitenskapen?

Einstein har blitt et ikon for hvordan et enkeltmenneskes bidrag og forståelse har bidratt til å bane vei for nye innsikter, teknologi og innovasjon. Det finnes tusenvis av mennesker og mindre kjente mennesker som har bidratt til å utvikle både vitenskapen og verden til det bedre. Bakgrunnen for denne debatten er hvordan vi kan være sikre på at mennesker som ham kan bidra til å fortsette denne reisen. Verden opplever utfordringer knyttet til mangelfull og urettferdig tilgang til høyere utdanning og en eksplosiv vekst i etterspørselen.

«Svaret» på det retoriske spørsmålet «hvor i verden finnes den neste Einstein?» er «hvor som helst», og vi ønsker å debattere ulike løsninger på utfordringen om hvordan vi kan forhindre at sterke akademiske talent ikke får mulighet til å ta høyere utdanning og bidra til samfunnsutviklingen på grunn av manglende tilgang til høyere utdanning. Den enkeltes mulighet til å ta høyere utdanning er i stor grad betinget av sosioøkonomisk stilling, nasjonalitet, kjønn og kjønnsidentitet, etnisitet, språktilhørighet, funksjonsevne og allerede oppnådd utdanningsnivå.

Debatten skal gjennomføres i Oxford Debate Style. Debattstilen går ut på at en påstand legges fram, og at to personer diskuterer for og imot påstanden. Salen vil også bli involvert og bedt om å ta stilling.

Arrangementet kommer med garanti mot konsensussøkende og kjedelig debatt, vi forventer temperatur og engasjement. En debatt det er verdt å få med seg med andre ord.

Medvirkende
  • Hilde Frafjord Johnson, Generalsekretær, KrF
  • Merete Nilsson, Leder, Samfunnsviterne
  • Nikolai Hegertun, Doktorgradstipendiat, Senter for Utvikling og Miljø - UiO
  • Beathe Øgård, Leder, SAIH
  • Ragnhild Nordvik, Seksjonsleder for Utdanning, Redd Barna
  • Håkon Randgaard Mikalsen, Leder, NSO
  • Mats Kirkebirkeland, Rådgiver, Civita
Kontaktperson
Christian Bull, politisk rådgiver, SAIH, 98074003, politisk@saih.no
Universell utforming
Servering
Nei
Sidevisninger
1698