til hovedinnhold
 
Utskrift fra www.arendalsuka.no
Dette var et arrangement i 2018

Gud, Elon Musk og Brønnøysundregistrene - hvordan skaper vi mer?

Arrangør
Brønnøysundregistrene
Dag
Tirsdag 14/8 2018 13:00 - 14:30
Arrangementstype
Foredrag
Tema
Innovasjon , Digitalisering
Språk
Norsk
Sted
Symposium
 


Om arrangementet

Hvordan kan digitalisering bidra til forenkling, effektivisering og innovasjon slik at det skapes mer? Skjer all innovasjon i privat sektor?

Enten du er mest opptatt av skaperevnen til Gud, Elon Musk eller Brønnøysundregistrene, må både offentlig sektor og privat næringsliv være opptatt av hvordan vi kan skape enda mer verdi og bedre brukeropplevelser. Lille Norge er et av verdens mest innovative land på offentlig-privat-samarbeid innen digitalisering. I denne debatten får vi et unikt innblikk i hvordan Brønnøysundregistrene samarbeider med store private aktører for å skape dynamikk og skaperkraft i innovasjonsarbeidet. Målet er å gjøre hverdagen enklere for innbyggere og næringsliv, og forvaltningen mer effektiv.

Leder i Finanskomiteen, Henrik Asheim, leder og deltar i panelsamtale med Silvija Seres, Mona Skaret og Lars Peder Brekk.

·       På hvilken måte kan offentlig sektor bidra til at privat næringsliv blir mer innovative?

·       Hva kjennetegner de mest innovative i offentlig sektor?

·       Hvordan kan Altinn være både en plattform og en samarbeidsarena for innovasjon og næringsutvikling?

·       Hvordan sikre at offentlige data kan bidra til verdiskaping?

·       Hvordan bør politikerne legge til rette for mer innovasjon i offentlig sektor?

Først får vi to lyntaler fra IBM og Accenture, som er to av pådriverne for å knytte offentlig sektor og privat næringsliv sammen for å bli mer innovative på digitalisering.

·       Case 1: IBM

IBM og Brønnøysundregistrene har samarbeidet om å utforske blokkjede-teknologien for å bygge en digital aksjeeiebok. Prosjektets mål har vært å undersøke de regulatoriske problemstillinger i bruk av blokkjede, og hvordan denne teknologien kan knyttes opp mot rettighetsstyring i Altinn.

·       Case 2: Accenture

Accenture og Brønnøysundregistrene har sett på hvordan ulike offentlige og private digitale plattformer kan spille hverandre gode og hvordan Altinn kan spille rollen som en "plattform for plattformer". Hvordan kan vi digitalisere hele verdikjeder – på tvers av offentlig og privat sektor

Medvirkende
  • Henrik Asheim, leder av finanskomiteen på stortinget, Høyre
  • Silvija Seres, teknologiekspert
  • Mona Skaret, direktør for innovasjon i offentlig og privat sektor, Innovasjon Norge
  • Lars Peder Brekk, direktør, Brønnøysundregistrene
Kontaktperson
Mette Siri Brønmo/Jørgen Ferkingstad, kommunikasjonsdirektør/kommunikasjonsansvarlig Altinn, Brønnøysundregistrene, 41655224/90648435
Universell utforming
Servering
Nei
Sidevisninger
3172