På program.arendalsuka.no bruker vi informasjonskapsler (cookies). Når du bruker vår nettside godkjenner du dette.
til hovedinnhold
 
Utskrift fra www.arendalsuka.no
Dette var et arrangement i 2018

Hva vil det si å gjøre en innsats?

Ungdom
Arrangør
Frivillig.no, Arendalsuka Ung
Dag
Tirsdag 14/8 2018 14:00 - 14:40
Arrangementstype
Appell
Tema
Demokrati
Språk
Norsk
Sted
Paviljongen
 


Om arrangementet

Det er mye folkehelse i det å være frivillig, og engasjere seg for en sak som man brenner for. Frivillige er lykkeligere, friskere og mer aktive, og vi vet at det å være en del av et fellesskap forebygger ensomhet. Når vi vet at en av fem studenter føler seg ensomme, og en av fire jenter på 14 år er deprimerte, er det en vei å gå med å få flere med i fellesskapet som organisasjonene tilbyr.

Frivillig.no og Arendalsuka Ung presenterer inspirerende og engasjerte unge mennesker som snakker om hva de brenner for og hvorfor nettopp dette skaper engasjement hos dem.

Vi får vite hvorfor de begynte å engasjere seg, samt høre om første gang de forstod at de kan gjøre en frivillig innsats for en sak og en organisasjon.

Hva får de egentlig  igjen for å være så engasjert, og hvorfor det er viktig for samfunnet at folk bryr seg om mer enn seg selv?

Arrangementet innledes av Nancy Herz, og publikum får muligheten til å dele sine meninger og engasjement etter å ha fått høre på fire unge stemmer.


Om panelet:

Habiba Stray er en 24 år gammel nerd fra Sørlandet, som elsker all form for frivillighet og syntes flere burde bli frivillige. Grunnen til at hun engasjerer seg i Hyperion er fordi barn og unge fortjener de mest mangfoldige og inkluderende fritidstilbudene vi kan skape.

Lubna Mehdi er styreleder i NDFU, og grunnlegger av Al-Islah (Islam på norsk tegnspråk). Hun brenner for døve og hørselshemmede barn og unge, med særlig forkus på unge med minoritetsbakgrunn.

Penelope Lea er 13 år, og er leder i barnas klimapanel. Hun begynte å engasjere seg for klima og miljø da hun var 9 år, og skjønte at alt avhenger av at vi har en frisk jord. Hun skjønte hvor viktig det var å bevare jorden, og at barnas og ungdommers framtid står på spill! Penelope mener at vi trenger å stå sammen i dette arbeidet, og at vi trenger at barn og voksne samarbeider og lytter til hverandre! 

Thee Yezen Al-Obaide er en norsk-irakisk skeiv aktivist. Han brenner for skeive muslimers sak, og jobber med å synliggjøre skeive muslimer i LHBTQ-debatten. Han etablerte organisasjonen Salam for å tilby trygge rom for skeive muslimer fri for homofobi og islamofobi.

Nancy Herz jobber som organisasjonsrådgiver i Frivillig.no, og har selv engasjert seg i frivilligheten siden 2011. I jobben sin reiser hun rundt og snakker om inkludering og mangfold i frivilligheten, og hvordan frivillige organisasjoner kan få flere med.

Medvirkende
  • Nancy Herz, Organisasjonsrådgiver, Frivillig.no
  • Habiba Stray, Hyperion
  • Lubna Mehdi, NDFU Norges Døveforbunds Ungdom
  • Penelope Lea, Miljøagentene
  • Thee Yezen Al-Obeide, Salam
Kontaktperson
Nancy Herz, Organisasjonsrådgiver, Frivillig.no, 21 56 76 66, nancy@frivillighetnorge.no
Twitter:
Universell utforming
Servering
Nei
Sidevisninger
1791