til hovedinnhold
 
Utskrift fra www.arendalsuka.no
Dette var et arrangement i 2018

Vi har trua - derfor investerer skognæringen

Arrangør
AT Skog, Viken Skog, Norges Skogeierforbund
Dag
Onsdag 15/8 2018 10:00 - 12:00
Arrangementstype
Seminar
Tema
Klima/miljø , Næringsliv
Språk
Norsk
Sted
Arendal kino
 


Om arrangementet

I norsk skogindustri er det stor innovasjonsiver. Norske bedrifter jobber med å utnytte tømmerstokken til nyttige og lønnsomme produkter.

Hør hvordan Norske Skog Saugbrugs, Termowood, Splitkon og Hunton jobber med innovasjon. Hør professor Margareth Øverland fra Norges miljø- og biovitenskapelige universitet fortelle om forskningsprosjektet "Foods of Norway". Blir fôrmarkedet en ny bærebjelke for skogbruket? 

Etter seminaret serveres smaksprøve av griser, som er fôret opp på norsk tømmer. "Foods of Norway" er et senter for forskningsbasert innovasjon som ble etablert i 2015. Senteret har som mål utvikle nye innovative bioraffineringsteknikker, der naturlige og bærekraftige ressurser som gras, skog og makroalger, kan bli fôringredienser av høy kvalitet for fisk og husdyr. Utviklingen av bærekraftige fôrråvarer kan bidra til vekst og økt verdiskaping.

Vi tilbyr en eksklusiv smaksprøve fra "grangrisene".

Medvirkende
  • Margareth Øverland, Professor, Norges miljø- og biovitenskapelige universitet
  • Dag Molteberg, Utviklingssjef, Norske Skog
  • Olav A. Veum, Styreleder, Norges Skogeierforbund og AT Skog
  • Erland Lundby, Operativ sjef, Termowood
  • Arne Jebsen, Adm. dir., Hunton
  • Kristine Nore, Senior teknisk fagsjef, Splitkon
  • Olav Breivik, Styreleder, Viken Skog
  • Inger Solberg, Divisjonsdirektør Bærekraft, Innovasjon Norge
  • Anja Bakken Riise, Leder, Framtiden i våre hender
Kontaktperson
Stine Solbakken, Kommunikasjonssjef, AT Skog, 91539329
Universell utforming
Servering
Ja
Sidevisninger
1828