På program.arendalsuka.no bruker vi informasjonskapsler (cookies). Når du bruker vår nettside godkjenner du dette.
til hovedinnhold
 
Utskrift fra www.arendalsuka.no
Dette var et arrangement i 2018

ALLEMED - verktøy for inkludering i fritidsaktivitet uavhengig av familiens økonomi

Arrangør
NDFU
Dag
Fredag 17/8 2018 13:00 - 15:00
Arrangementstype
Workshop
Tema
Oppvekst , Idrett/fritid
Språk
Norsk
Sted
Vestre gate
 


Om arrangementet

«Man merker egentlig ikke så mye til at ikke alle får være med i idrett. De som ikke får vært med snakker ikke om det og sier at de ikke vil spille selv om de egentlig har det» Jente 14 år, Oslo

Vi inviterer folkevalgte, kommuneansatte og frivillige til en engasjerende og deltakende workshop der vi sammen dialogverktøyet ALLEMED.

Stadig flere barn og unge vokser opp i lavinntektsfamilier. Når familiens økonomi er presset, gå det ut over barns mulighet til å delta i organisert fritidsaktivitet. Skal alle barn ha mulighet til å delta i fritidsaktivitet, må både kommune og frivillighet gjøre en innsats.

ALLEMED er et gratis verktøy for kommune og frivillighet, som setter fokus på økonomiske barrierer og barns rett til fritidsaktivitet. Verktøyet er utviklet for å skape dialog, øke bevissthet og gi ideer til hvordan man kan sikre at barn får mulighet til å delta på fritidsaktivitet, uavhengig av familiens økonomi. .

Workshopen varer omlag 1,5 time. Det blir servert forforskninger.
 

Om NDFU

ALLEMED er utviklet av Nasjonal dugnad mot fattigdom og utenforskap blant barn og unge (NDFU). NDFU er et bredt fellesinitiativ bestående av norske frivillige organisasjoner, fagmiljøer og foreninger. NFDUs mål er å sikre inkludering og deltakelse i fritidsaktivitet for barn og unge i Norge, uavhengig av familiens sosioøkonomiske status.

Kontaktperson
Kristin Kaldestad Urrang, NDFU, 91333243, kristin.urrang@kfuk-kfum.no
Universell utforming
Servering
Ja
Sidevisninger
1594