til hovedinnhold
 
Utskrift fra www.arendalsuka.no
Dette var et arrangement i 2017

Snakk om det! Gjør noe! Krav til bedre seksualitetsundervisning

Arrangør
Esben Esther Pirelli Benestad, Helsestasjonen i Arendal Kommune, I Do Diversity, Senter for likestilling i Agder, LUNAR, Seksualitetsnettverk for Ungdom (SNU), Sex og Politikk, Sex og Samfunn, Skeiv Ungdom, Songdalen Kommune, Stiftelsen Amathea, Universitetet i Agder, Vaya con Vulva, Unge Funksjonshemmede
Dag
Torsdag 17/8 2017 15:00 - 17:00
Arrangementstype
Seminar
Tema
Helse , Utdanning
Språk
Norsk
Sted
UiA-teltet på Langbrygga
 


Om arrangementet

De fleste er enige om at seksualitetsundervisning i skolen må styrkes, ungdomspolitikerne inkludert. Det viktige spørsmålet og praktiske utfordringen blir da HVORDAN dette skal foregå i praksis. 

«Snakk om det!» er tittel på den nye strategien for seksuell helse (2017-2022). Strategien er god og intensjonen er flott. Men skal det bli noe fart på praten, må de som samtaler med unge mennesker om følelser, kropp og identitet føle seg rustet til oppgaven. Det krever handling og politisk prioritering, ikke minst på lokalplan: «Gjør noe! Krav til bedre seksualitetsundervisning» er hovedvinklingen på dette politiske møtet under Arendalsuka.

I tett samarbeid med lokale krefter og faglige ressurser, vil konkrete eksempler på handlekraft, metoder og verktøy for bedre seksualitetsundervisning trekkes fram. Arrangementet har som ambisjon å være relevant for ungdomspolitikere især, med mål å inspirere og sette i gang en dominoeffekt av handlingsorienterte politiske prosesser og vedtak på alle plan.

Følgende vil være med å skape en god ramme rundt arrangementet:

Medvirkende
  • Esben Esther Pirelli Benestad, Professor i Sexologi, Universitetet i Agder
  • Trine Skei Grande (To be confirmed), Stortingspolitiker, Venstre
  • Hanne Kro Sørborg, Sexolog og ordstyrer for dagen, Songdalen kommune
  • Div ungdomspolitikere, med lokale verv, kommunale bystyrer o.l.
Kontaktperson
Ellen Marie Hansen, Seniorrådgiver, Sex og Politikk, 47367045, ellen@sexogpolitikk.no
Universell utforming
Rullestoltilpasset lokale
Servering
Ja
Sidevisninger
5258