til hovedinnhold
 
Utskrift fra www.arendalsuka.no
Dette var et arrangement i 2017

Omvendt debatt på gul pub

Arrangør
NAF
Dag
Onsdag 16/8 2017 16:30 - 18:30
Arrangementstype
Debatt
Tema
Klima/miljø
Språk
Norsk
Sted
Lille Andevinge
 


Om arrangementet

Puben der politikerne endelig får mulighet til å grille folket! I panelet finner du representanter for folk flest. Blant publikum; politikere som stiller spørsmål om hvilke tiltak folk flest faktisk trenger for å få hverdagsreisen til å fungere.

Samferdselspolitikk handler om folks hverdag og hverdagsreiser. Tidsbruk, penger, muligheter for jobb og familieliv, alt henger sammen med hvordan vi kommer oss til og fra jobb og aktiviteter.

Vi er midt inne i en periode med stor politisk vilje til å ta grep for raskere å fase inn null- og lavutslippsbiler i forbindelse med omstillingen av bilparken. Det er ingen tvil om at omstillingene på sikt vil gjøre hverdagsreisene raskere og renere, trolig også rimeligere, for folk flest.

NAFs erfaring gjennom snart 100 år som forbrukerorganisasjon er at folk er årvåkne og sensitive til endringer i avgifter og til å ta i bruk nye tilbud og transportformer der dette er tilgjengelig. Byene er på riktig vei og byfolk responderer på endringer som er tilpasset dem. Men hvordan skal vi sørge for best mulig transport for folk over hele landet, tilpasset deres behov, og med lavere utslipp enn i dag? Erfaringen med bilavgiftssystemet – der god avgiftspolitikk har sørget for at vi når et klimamål før tiden – viser at det er mulig. Hva så med resten av samferdselssektoren?  Vi har alle en transporthverdag og vi vil gjerne ha med innspill fra publikum.

Medvirkende
  • Folk flest
  • Politikere
  • NAF
Kontaktperson
Ingunn Handagard, NAF, 92066505, ingunn.handagard@naf.no
Nettside:
Twitter:
Universell utforming
Servering
Ja
Sidevisninger
1965