til hovedinnhold
 
Utskrift fra www.arendalsuka.no
Dette var et arrangement i 2017

Klimaet løper fra vannpolitikken - kan en vannminister ta grep?

Arrangør
Norsk Vann
Dag
Torsdag 17/8 2017 13:30 - 14:30
Arrangementstype
Debatt
Tema
Klima/miljø , Infrastruktur
Språk
Norsk
Sted
Symposium
 


Om arrangementet

Det blir mer og mer ekstremnedbør i Norge. Selv med milliardinvesteringer vil ikke ledningsnettet kunne ta unna all nedbøren. I overvannsutvalgets offentlige utredning av 2015 blir det pekt på en rekke tiltak for å skape et klimatilpasset samfunn. Anbefalingene i utredningen er enda ikke fulgt opp. Dermed får overvannet herje fritt og påføre samfunnet skader i milliardklassen hvert år. Og dette er bare én av flere kostnadskrevende utfordringer som vannbransjen står overfor. Hva dette vil koste for innbyggerne i vann- og avløpsgebyrer frem til 2040, vil bli lansert i sommer.

Ansvaret for vann- og avløp er i dag delt mellom 11 departement, uten et overordnet ansvarlig departement. For å hindre milliardskadene trengs det en vannsatsing med en tydelig minister på topp. Det må satses på teknologiske innovasjoner og rekruttering av gode hoder. Har politikerne en plan for hvordan teknologiske innovasjoner skal sikre at overvannet ikke finner vegen til kjelleren din? Har de tenkt på hvem som skal sørge for at vi fremdeles har rent vann i springen i morgen? Og har partiene en plan for hvem som bør bli Norges vannminister?

Norsk Vann inviterer til debatt og spør: Er vannpolitikken i Norge klar for et nytt klima – og hvem blir ny vannminister? 

Medvirkende
  • Toril Hofshagen, Direktør, Norsk Vann
  • Nikolai Astrup, Stortingsrepresentant, Høyre
  • Per Olaf Lundteigen, Stortingsrepresentant, Senterpartiet
  • Terje Aasland, Stortingsrepresentant, Arbeiderpartiet
  • Ola Elvestuen, Stortingsrepresentant, Venstre
  • Aslak Bonde, Ordstyrer
Kontaktperson
Thomas Langeland Jørgensen, Avdelingsleder samfunnskontakt, Norsk Vann, 95049728, thomas.langeland.jorgensen@norskvann.no
Twitter:
Universell utforming
Servering
Nei
Sidevisninger
1078