til hovedinnhold
 
Utskrift fra www.arendalsuka.no
Dette var et arrangement i 2017

Kunstnernes kulturdebatt : Alt kan konkretiseres

Hovedprogram
Arrangør
Kunstnernettverket
Dag
Fredag 18/8 2017 13:00 - 14:30
Arrangementstype
Debatt
Tema
Kultur , Partipolitikk
Språk
Norsk
Sted
Bakgården
 


Om arrangementet

Hvordan stiller partiene seg til en ny Kulturmelding og vilkårene for at vi skal ha yrkesaktive kunstnere i Norge? Og hva mener politikerne om kunstnernes viktigste lov, Åndsverkloven? Deler av det nye lovforslaget  ble gjenstand for massiv motstand fra kunstnerne da den ble lagt frem for Stortinget i vår. Nå er hele forslaget til ny åndsverklov utsatt og vi benytter anledningen til å diskutere de prinsipielle sidene ved det nye lovforslaget. Hvilke føringer for fremtiden lover de forskjellige partiene om kunstnernes vilkår? 

Vi plukker opp tråden fra Kulturrådets debatt på tirsdag og gir nå politikerne mulighet til å utdype sin kunstnerpolitikk i oppløpet mot stortingsvalget. Kunstnerpolitikk har vært et forsømt område gjennom mange år, og inntekten til kunstnere har gått ned det siste tiåret. Det blir ingen ny kunst uten at vi har kunstnere som kan leve av å skape den. Det kreves politisk bevissthet i forhold til et kunstnerskap og dets publikum – altså folket; utdannelse, dannelse og produksjon. Konsekvensene av å ikke ha en tydelig kunst- og kulturpolitikk blir et fattig folk. Vi spør politikerne om hva de konkret vil gjøre for at Norge skal fortsette å ha skapende og produserende kunstnere, og hvilket ansvar mediene har i forhold til å eksponere norsk kunst og musikk.

Velkommen til en glo’heit og konkret kunstnerdebatt!

I panelet:

*Etter seks år i Aftenposten som journalist, mellomleder og sist avdelingsleder for politikk og økonomi der hun blant annet hadde ansvaret for Panama Papers, er Veslemøy Hedvig Østrem nå eventansvarlig i Aftenposten. Hun har mange år bak seg som journalist og redaksjonell leder også innen kulturfeltet. Østrem har studert kjønn og kultur litteratur og journalistikk. 

Den trønderske multikunstneren Ståle Gerhardsen er engasjert av Kunstnernettverket for å livetegne debatten i Bakgården. 

Kunstnernettverket samler 19 landsomfattende organisasjoner som representerer skapende og utøvende kunstnere i Norge. Samlet har disse forbundene om lag 26 000 medlemmer. Nettverket er et forum for landets kunstnerorganisasjoner, og et sted hvor organisasjonene kan søke alliansepartnere i ulike saker.

Etter debatten blir det konsert med Trygve Seims "Rumi Songs" kl 14:45-16:00 med Trygve Seim sax, Tora Augestad vokal, Frode Haltli accordion, Håvard Lund klarinetter (erstatter Svante Henrysson på cello) og Erling Kittelsen resitasjon.​

Kontaktperson
Beate Styri, Kommunikasjonsansvarlig, NKF, Kunstnernettverket, 90606661
Universell utforming
Servering
Ja
Sidevisninger
4028