til hovedinnhold
 
Utskrift fra www.arendalsuka.no

Ytringsfrihet i en digital tidsalder: Balanse mellom frihet og ansvar

Arrangør
Fafo
Dag
Mandag 12/8 2024 18:30 - 20:00
Arrangementstype
Samtale
Tema
Annet
Språk
Norsk
Sted
MS Lofoten
Stedsbeskrivelse:
Hovedsal/Restauranten
Antall plasser i lokalet
100
 


Om arrangementet

Med internett og sosiale medier har langt flere fått mulighet til å ytre seg og delta i offentlige diskusjoner. Selv om dette kan sies å bidra til å sikre alles rett til ytringsfrihet har det også skapt nye utfordringer. Hatprat og andre polariserende ytringer florerer på ulike plattformer. Teknologi har også gitt nye trusler mot ytringsfriheten, som overvåking, algoritmer som filtrerer innhold, «trollfabrikker» og organisert spredning av desinformasjon. Beskyttelsen av ytringsfriheten handler nå i stor grad om å forstå og håndtere det den digitale tidsalderen bringer med seg.

I dette seminaret får vi høre om hvordan de digitale mulighetene og utfordringene påvirker ytringsfrihetens vilkår. Du vil få høre fra følgende gjester:

  • Hilde Gunn Slottemo, professor ved Nord Universitet, har nylig publisert historien om Stiftelsen Fritt Ords første 50 år, og vil snakke om hvilken rolle stiftelsen spiller i dag.
  • Sigurd Falkenberg Mikkelsen, utenrikssjef i NRK, snakker om hvordan klimaet for ytringsfrihet oppleves for journalister i en verden i endring.
  • Lisa Sivertsen, avdelingsdirektør for velferd og menneskerettigheter i Norad vil snakke litt om hvordan de opplever utfordringer for ytringsfriheten i sine prosjekter og samarbeid.

Møtet ledes av Andrew Kroglund.

Lokalet på M/S Lofoten er åpen fra 18:30 for mingling. Selve arrangementet starter 19:00 og varer en time med påfølgende mingling. Velkommen til Fafobåtens kveldsarrangement under Arendalsuka

Medvirkende
  • Hanne Kavli, Daglig leder, Fafo
  • Hilde Gunn Slottemo, professor, Nord Universitet
  • Sigurd Falkenberg Mikkelsen, utenrikssjef, NRK
  • Lisa Sivertsen, avdelingsdirektør for velferd og menneskerettigheter, Norad
  • Andrew Kroglund, møteleder
Kontaktperson
Stein Roar Fredriksen, informasjonssjef, Fafo, 99591959
Nettside:
Twitter:
Universell utforming
Nei
Servering
Nei
Sidevisninger
439