til hovedinnhold
 
Utskrift fra www.arendalsuka.no

Dialog på vannet: Rammebetingelser for teknologinæringen.

Arrangør
#VårtAgder, Vekst i Sør
Dag
Mandag 12/8 2024 15:00 - 15:45
Arrangementstype
Podkast
Tema
Digitalisering , Innovasjon
Språk
Norsk
Sted
S/S Solrik
Stedsbeskrivelse:
Digin-båten på Rådhusbrygga
Antall plasser i lokalet
50
 


Om arrangementet

Næringsminister Cecilie Myrseth og digitaliserings- og forvaltningsminister Karianne Tung jobber med veikart for teknologinæringen. Det er behov for å skape et økosystem hvor næringsliv og kommuner utvikler sammen for å lykkes med digital transformasjon.

Kommuner som settes i stand til å ta risiko og prioritere teknologiutvikling kan være gode motorer for det lokale næringslivet.

Kommuner kan være med på å skape et lokalt og stabilt marked for teknologiutvikling, og med det omstilling i både privat og offentlig sektor. Det vil kreve investeringer, og et større marked. 

 

Om panelet:

Leverandørutviklingsprogrammet (LUP) sørger for at bedrifter og offentlige virksomheter sammen løser fremtidens utfordringer. LUP hjelper kommuner, fylkeskommuner og statlige virksomheter med å gjennomføre innovative anskaffelser og mobiliserer bedrifter og leverandører til å levere bedre løsninger.

Ingebjørg Harto har tidligere vært sjef ved NHOs Brüssel-kontor. Hun er jurist og har vært i NHO-systemet i mange år, og har blant annet sittet i LUPs styringsgruppe. Ingebjørg er opptatt av å styrke forholdet mellom offentlige virksomheter og næringslivet, og gjøre offentlig sektor bevist på den muligheten for utvikling som ligger i offentligfe anskaffelser.

 

Techpoint er Norges største konferanse som kobler teknologi og næringsliv “Connecting
brave leaders and bold ideas”. Hvert år samles noen av Nordens mest suksessrike og fremtidsrettede ledere, gründere og internasjonale eksperter på Techpoint for å dele sin kunnskap, tanker og bygge relasjoner.

Frode T. Ugland har alltid jobbet med merkevarebygging, kommunikasjon og salg. Han er opptatt av hvordan teknologi bidrar til å skape fremtidens virksomheter og et bærekraftig samfunn. Frode har bygget opp Techpoint til en konferanse som skal være en drivkraft for at mennesker og virksomheter tar nye og spennende initiativer til å skape fremtidens virksomheter og et bærekraftig samfunn.

 

Kristiansand kommune er en motor i regionen. Direktørområdet Samhandling og innovasjon er kommunens verktøy i arbeid med næring, strategi, forskning, innovasjon og digitalisering.

Bernt Jørgen Stray er i dag direktør for området, og styremedlem i det ny-opprettede Europakontoret. Han har en bred yrkeserfaring på tvers av privat og offentlig sektor. Som utdannet jurist har han blandt annet jobbet for NHO og Norsk Industri, vært HR-direktør hos UiA, Kommuneadvokat og nå direkør for kommunens utviklingsmiljø.

 

Susanne Lende er utdannet journalist og har en mastergrad i statsvitenskap fra Universitetet i Oslo. Hun har jobbet i medie- og kommunikasjonsbransjen i Oslo i en årrekke og tidligere vært COO for kommunikasjons- og PR byrået Burson Cohn & Wolfes Oslo-kontor.

I dag jobber hun som næringsrådgiver i Business Region Kristiansand hvor hun har tatt en aktiv rolle i regional utvikling, blandt annet som prosjektleder for Vekst i Sør. Susanne skal lose oss gjennom en intressant debatt.

 

 

Medvirkende
  • Frode T. Ugland, Daglig leder, Techpoint
  • Ingebjørg Harto, Daglig leder, Leverandørutviklingsprogrammet
  • Bernt Jørgen Stray, Direktør Samhandling og innovasjon, Kristiansand kommune
  • Moderator: Susanne Lende, Prosjektleder Vekst i Sør, Kristiansand kommune
Kontaktperson
Susanne Lende, Samhandling og innovasjon, Kristiansand kommune, +47 99597712
Universell utforming
Nei
Servering
Nei
Sidevisninger
550