til hovedinnhold
 
Utskrift fra www.arendalsuka.no

Partenes rolle i klimaomstilling?

Arrangør
HK Norge
Dag
Torsdag 15/8 2024 15:00 - 16:00
Arrangementstype
Seminar
Tema
Arbeidsliv , Klima/miljø
Språk
Norsk
Sted
Bankgården
Stedsbeskrivelse:
Møterom 4. etasje
Antall plasser i lokalet
60
 


Om arrangementet

Norge og verden har ambisiøse klimamål, og kravene til kutt i klimagassutslipp er så store at alle deler av samfunnet må bidra. 80% av klimagassutslippene kommer som følge av en arbeidsprosess.  

HK Norge fikk som første forbund på plass grønne tariffavtaler i 2020. Målsetningen var at partene skulle jobbe sammen for å gjøre arbeidsprosesser grønnere og kutte utslipp. Samtidig som vi ser at dette er et langsiktig arbeid så er det også utfordrende å prioritere grønne tariffkrav når lønn andre rettigheter også skal prioriteres.   

På dette møtet stiller vi spørsmålene om utfordringene rundt partssamarbeid for klimaomstilling, og skal også forsøke å komme med de gode forslagene.  

Det blir rom for spørsmål og debatt.  

 

Agenda:  

Tidligere forbundsleder i HK Norge, Trine Lise Sundnes var initiativtakerne til at å få på plass grønne bestemmelser inn tariffavtalene med HK Norge. Hun er idag stortingsrepresentant for Arbeiderpartiet.  

Stein Lier Hansen har hatt mange roller i et langt arbeidsliv. Han har vært statsekretær i Miljøverndepartementet og var mangeårig leder av Norsk Industri. Nå er han tilknyttet Bellona.  

 

Samtalen ledes av fra Tankesmien Agenda.  

Medvirkende
  • Stein Lier Hansen, rådgiver, Bellona
  • Trine Lise Sundnes, Stortingsrepresentant, Arbeiderpartiet
Kontaktperson
Gjermund Skaar, HK Norge, 92217700
Nettside:
Universell utforming
Rullestoltilpasset lokale
Servering
Nei
Sidevisninger
28