til hovedinnhold
 
Utskrift fra www.arendalsuka.no

Hvordan få mer kraft fra sokkelen?

Arrangør
Equinor ASA
Dag
Torsdag 15/8 2024 12:15 - 13:00
Arrangementstype
Debatt
Tema
Energi
Språk
Norsk
Sted
Clarion Hotel Tyholmen
Stedsbeskrivelse:
Sal A
Antall plasser i lokalet
180
 


Om arrangementet

I dette og det neste tiåret, vil olje og gass på norsk sokkel fortsatt være viktig for Equinor og Norge. Vi ser fortsatt et stort potensial på sokkelen. Dette handler i stor grad om å benytte oss av en infrastruktur bygd de siste 50 årene.

Vi planlegger derfor å investere i snitt 60-70 mrd NOK hvert år frem til 2035 for å utvikle sokkelen og sikre mer energi fra Norge. Samtidig som vi holder produksjonen oppe, skal vi ta ned utslippene med 50% reduksjon i 2030, 70% i 2040 og komme null i 2050. Gjennom å redusere klimautslippene fra industrien, moderniseres olje- og gass virksomheten og blir mer robust.

Det største tiltaket er å bytte ut gassdrevne turbiner med kraft fra land og havvind. Vi har allerede prosjekter under utbygging som tar oss 2/3 mot målet om å redusere med 50% i 2030, de siste 1/3 av tiltakene modner vi fortsatt, men må ta investeringsbeslutning på disse innen 2025. Med disse prosjektene når vi klimamålene.

Å nå Norges klimamål vil kreve kraft, men hvor skal den komme fra? I dag kommer mesteparten av kraften fra fornybar vannkraft hvor potensialet for ny kraft begrenset. Samtidig som vindkraft på land har vært konfliktfylt. arealkonflikter. Flytende offshore vind er fortsatt i støpeskjeen. Hvordan kan sokkelen bidra til å løse behovet for mer kraft?

Medvirkende
  • Terje Aasland, energiminister, Arbeiderpartiet
  • Nikolai Astrup, stortingsrepresentant, Høyre
  • Frode Alfheim, leder, Forbundet Styrke
  • Kikki Kleiven, direktør, Bjerknessenteret
  • Kristin Kragseth, administrerende direktør, Petoro
  • Anders Opedal, konsernsjef, Equinor
Kontaktperson
Runar Kjellstad Nygård, Equinor ASA, 93206306
Nettside:
Universell utforming
Hørselshjelpemidler
Rullestoltilpasset lokale
Rullestoltilpasset WC
Servering
Ja
Sidevisninger
259