til hovedinnhold
 
Utskrift fra www.arendalsuka.no

Skadelig design og innhold – hvordan beskytter vi barn på nett?

Arrangør
Medietilsynet
Dag
Tirsdag 13/8 2024 09:00 - 10:00
Arrangementstype
Seminar
Tema
Oppvekst
Språk
Norsk
Sted
Kulturkammeret
Stedsbeskrivelse:
Klangkammeret
Antall plasser i lokalet
70
 


Om arrangementet

Hvordan bidrar skadelig og manipulativ design til å spre skadelig innhold til barn og unge? Hvordan påvirkes deres meninger? Og hvordan kan barns rett til informasjon, tankefrihet og deltakelse balanseres opp mot kravet til beskyttelse på nett? Dette er spørsmål som diskuteres på Medietilsynets arrangement 13. august.

Barn og unge bruker mye tid på internett, og store deler av hverdagen oppholder de seg i en virkelighet skapt av store sosiale medier- og teknologiselskaper. Mange av disse selskapene har et design som er laget for at brukerne skal tilbringe mest mulig tid foran skjermen. Innholdsalgoritmer basert på profilering gjør også at barn og unge får et begrenset bilde av virkeligheten.

På arrangementet legger Medietilsynet fram nye tall om barn og unges bruk av sosiale medier og eksponering for skadelig innhold, fra rapportene Barn og medier 2024 og Foreldre og medier 2024. Mikkel Flyverbom, professor og leder av den danske ekspertgruppen om BigTech, presenterer sine anbefalinger om ansvarlig bruk av teknologi, etter en innledning av statssekretær i Barne- og familiedepartementet, Eli Blakstad. Videre blir det panelsamtale med blant andre Mikkel Flyverbom, Mari Velsand, direktør i Medietilsynet, Mehri Agai, forsker ved Universitetet i Bergen, Inger Lise Blyverket, direktør i Forbrukerrådet og Kjartan Sverdrup, Head of Government Relations and Public Policy for TikTok i Norge. 

Medvirkende
  • Mari Velsand, Direktør, Medietilsynet
  • Inger Lise Blyverket, Direktør, Forbrukerrådet
  • Mikkel Flyverbom, Professor, Copenhagen Business School
  • Kjartan Sverdrup, Head of Government Relations and Public Policy, TikTok
  • Mehri Agai, Forsker, Universitetet i Bergen
  • Eli Blakstad, Statssekretær, Barne- og familiedepartementet
Kontaktperson
Elise Kure, Medietilsynet, 90697334
Twitter:
Universell utforming
Rullestoltilpasset lokale
Rullestoltilpasset WC
Servering
Ja
Sidevisninger
263