til hovedinnhold
 
Utskrift fra www.arendalsuka.no

Bærekraftslaks?

Arrangør
NIBIO, Veterinærinstituttet
Dag
Tirsdag 13/8 2024 16:15 - 17:30
Arrangementstype
Seminar
Tema
Forskning , Innovasjon
Språk
Norsk
Sted
Studio Spornes Tyholmen
Antall plasser i lokalet
80
 


Om arrangementet

Lakseproduksjon er i dag Norges største husdyrnæring. Næringen produserer verdier for milliarder, men det er store utfordringer knyttet til bærekraft. Både tilgang på for, utslipp og dyrevelferd er utfordringer som næringen står midt oppe i. Men det finnes også muligheter. 

- Bærekraftig laks forutsetter god fiskehelse og -velferd i stedet for sår, sykdom og høy dødelighet (Edgar Brun, Veterinærinstituttet)

- Fjøslaks: Kan norske landbruksbedrifter produsere fisk i fjøset? (NIBIO)

- Akvaponi: Samproduksjon av laks og grønnsaker (Columbi Salmon)

- Utslipp fra norsk oppdrettsnæring – fra problem til ressurs! (NIBIO)

Samtale med innledere

Medvirkende
  • Gjermund Bahr, Seniorrådgiver, NIBIO
  • Siv Lene Gangenes Skar, COO, Columbi Salmon
  • Geir Wilhelm Wold, Spesialrådgiver, NIBIO
  • Edgar Brun, Avdelingsdirektør, Veterinærinstituttet
  • Ivar Horneland Kristensen, Administrerende direktør, NIBIO
Kontaktperson
Ragnar Våga Pedersen, Kommunikasjonsdirektør, NIBIO - Norsk institutt for bioøkonomi, 915 36 230
Universell utforming
Rullestoltilpasset lokale
Servering
Nei
Sidevisninger
379