til hovedinnhold
 
Utskrift fra www.arendalsuka.no

Energisikkerhet og omstilling

Arrangør
University of Stavanger
Dag
Mandag 12/8 2024 12:00 - 13:00
Arrangementstype
Foredrag
Tema
Energi
Språk
Norsk
Sted
Rygerelektra
 


Om arrangementet

Hvordan skal vi nå klimamålene? Energisikkerhet og grønn omstilling er de største utfordringene på veien mot målet. Norge er en av de viktigste bidragsyterne for energisikkerhet i Europa – i form av olje og gass – men samtidig er petroleumsindustrien en versting når det gjelder klimagassutslipp.

 

Nasjonalt senter for bærekraftig bruk av undergrunnen (NCS2030) er et forskningssenter hvor industri og forskningsinstitusjoner samarbeider om å bygge kompetanse og utvikle løsninger for utvikling av undergrunnen på norsk sokkel. Vi skal bidra med energisikkerhet i Europa, samtidig som vi når klimamålene. Hvordan kan vi bruke undergrunnen til lagring av grønn energi (f.eks. hydrogen) og lagring av avfall (f.eks. CO2)? Hvordan reduserer vi energiforbruket og optimaliserer produksjonen av olje og gass? Og hvordan imøtekommer vi de sosioøkonomiske aspektene ved energiproduksjon?

 

Hvordan sikre grønn og trygg energi for kommende generasjoner? Politikere, næringsdrivende, innovatører og offentligheten generelt inviteres til å bli bedre kjent med arbeidet vårt. Vi står foran enorme utfordringer. Og for å nå målet, må alle spille på lag. Hver enkelt av oss må bidra til å løse den globale energikrisen. Det berører ikke bare oss i lille Norge, men hele verdenssamfunnet.

Medvirkende
  • Alejandro Escalona, Prof., Direktor av NCS2030 Petrosenter, Universitetet i Stavanger
Kontaktperson
Alejandro Escalona, Direktor NCS2030 Petrosenter, University of Stavanger, 91888854, alejandro.escalona@uis.no
Universell utforming
Nei
Servering
Nei
Sidevisninger
185