Kostholdet har en stor innvirkning på helsen vår, og vi vet at gode matvaner etableres tidlig i livet. Likevel er det store sosioøkonomiske forskjeller i barnefamilienes mulighet til å spise i tråd med kostrådene, noe som gjør arenaer som barnehager og skoler til viktige arenaer for utjevning av sosiale forskjeller i kosthold. Her er det et fantastisk potensiale for å utjevne sosiale forskjeller, skape inkludering og mestring, og gi barna kunnskap om mat som er bra for kroppen og kloden. Likevel er det også her stor variasjon i hvordan mat og måltidsarbeidet blir praktisert. Hvordan skal vi jobbe for å gi barn og unge et likeverdig tilbud? Hvilke utfordringer bør vi se nærmere på? Hva kjennetegner de aktørene som får det til, som andre kan la seg inspirere av?
I dette arrangementet vil vi utforske hvordan vi kan samarbeide bedre på tvers for å gi alle barn like muligheter til en matglad fremtid. Vi legger opp til et par korte innlegg om temaet før vi diskuterer mulige løsninger i en panelsamtale.
Innleggsholdere og paneldeltakere: