til hovedinnhold
 
Utskrift fra www.arendalsuka.no

Trygge verdikjeder i en utrygg verden

Arrangør
Reitan Retail, The World Food Programme
Dag
Tirsdag 13/8 2024 09:30 - 10:30
Arrangementstype
Debatt
Tema
Mat , Samfunnssikkerhet og beredskap
Språk
Norsk
Sted
Thommesengården
Stedsbeskrivelse:
"Handelshuset", Kirkegaten 5, innerst i Pollen
Antall plasser i lokalet
55
 


Om arrangementet

Verden står overfor en global matkrise uten sidestykke. FNs World Food Programme anslår at så mange som 309 millioner mennesker globalt er akutt matusikre. Dette drives frem av en kombinasjon av flere kriser - konflikter, klimaendringer og økonomiske sjokk – som ødelegger livsgrunnlaget og truer matsikkerheten til millioner av mennesker verden over.

Å skape robuste matsystemer er avgjørende, men sårbarheten i de globale matsystemene er blitt stadig tydeligere de siste årene. Krigen i Ukraina, som regnes som en av verdens viktigste brødkurver, sender sjokkbølger gjennom det globale matmarkedet og har hatt drastiske ringvirkninger for matsikkerhet også utenfor landets grenser.

Det private næringslivet spiller en avgjørende rolle for å skape mer bærekraftige matsystemer. Å etablere nye og innovative partnerskap mellom private aktører og humanitære organisasjoner blir stadig viktigere dersom vi skal klare å møte utfordringene knyttet til matsikkerhet som verden nå står overfor.

Dette arrangementet vil samle en rekke aktører for å diskutere partnerskapene vi trenger for å håndtere den globale matkrisen, løsningene og utfordringene som finnes og hvordan norsk næringsliv kan bidra i kampen mot sult.

Medvirkende
  • Ole Robert Reitan, CEO, Reitan Retail
  • Andreas Hansen, Nordisk Direktør, World Food Program
  • Stian Jenssen, Director Private Office, NATO
  • Trine Lise Sundnes, Stortingsrepresentant, Stortinget
  • Svein Tore Holsether, CEO, Yara
Kontaktperson
Kårstein Eidem Løvaas, Reitan Retail, +4791378135
Universell utforming
Nei
Servering
Ja
Sidevisninger
60