Teknologi har alltid påvirket hvordan vi skaper, formidler og lytter til musikk. Enten det gjelder en Walkman sine muligheter til mobilitet, samplerens påvirkning til hele musikksjangre, eller strømmemodellens endrede økonomimodell. Teknologi er både et premiss for populærmusikken, men kan også ses på som en utfordring for dens kulturelle og økonomiske bærekraft. Kunstig Intelligens må ses i en slik kontekst og man må spørre seg om det er noe ved denne teknologien som fundamentalt endrer forholdet mellom musikk og teknologi.
Velkommen til en spennende panelsamtale om forholdet mellom teknologi og musikk. CreaTeME ved Universitetet i Agder og RITMO Senter for tverrfaglig studier i rytme, tid og bevegelse ved Universitetet i Oslo inviterer deg til å være med å utforske dette temaet.
I denne seansen vil vi debattere hvordan teknologiske fremskritt har formet musikkens landskap, fra produksjon til distribusjon og ytelse. Vi vil også undersøke de potensielle utfordringene og mulighetene som følger med teknologiens inntog i musikkens verden. Med representanter fra CreaTeME, RITMO og NOPA (Norsk forening for komponister og tekstforfattere) vil vi få et bredt perspektiv på temaet. Kom og del dine tanker, erfaringer og spørsmål mens vi utforsker spenningsfeltet mellom teknologi og musikk.
Om organisasjonene:
CreaTeME er et tverrfaglig forskningssenter ved Universitetet i Agder som utforsker kreative anvendelser av teknologi innen musikk, lyd og opplevelser.
RITMO Senter for tverrfaglig studier i rytme, tid og bevegelse ved Universitetet i Oslo bringer sammen forskere fra musikk, psykologi og informatikk for å utforske spørsmål om musikk og bevegelse, rytme og tid, og deres samspill med samfunnet.
NOPA er Norsk forening for komponister og tekstforfattere, en interesseorganisasjon som jobber for å fremme og ivareta medlemmenes interesser innenfor opphavsrett og musikkbransje.
Merknad: Arrangementet vil bli holdt på Norsk, og det vil være mulighet for spørsmål og diskusjon fra publikum.