Mange kommuner opplever strammere økonomi og mangel på arbeidskraft – samtidig som de offentlige tjenestebehovene øker. Behovet for mer kostnadseffektive og personellbesparende løsninger er prekært.
Men utvikling og innovasjon koster i første omgang og gevinstene kan komme i andre budsjetter enn de som tok kostnadene med utvikling. Innovasjon er også risiko.
Hvordan sørge for treffsikker risikoavlastning og gevinstdeling som bidrar til at 750 milliarder offentlige innkjøpskroner holder innovasjonstakten høy?
Og hvordan sørge for at løsningene som utvikles tas i bruk av flere, slik at de blir mest mulig lønnsomme?
Leverandørutviklingsprogrammet (LUP) viser frem konkrete eksempler på hvordan innovative anskaffelser har ført til utvikling av kostnadseffektive, personellbesparende løsninger som har gitt økt bærekraft innen helse og infrastruktur i Norge.
Innkjøperne og leverandørene vil med bakgrunn i konkrete anskaffelser snakke om potensialet bærekrafts- og næringsmessig, som ligger i innovative anskaffelser både for offentlige behovseiere og bedriftene, og hva man tenker må til for at flere tar dette verktøyet i bruk. Her kan det ligge både økonomiske og mer styringspolitiske utfordringer og muligheter som et politikerpanel vil debattere.