til hovedinnhold
 
Utskrift fra www.arendalsuka.no

Hva er de største utfordringene vi må løse i den globale kampen mot marin forsøpling?

Arrangør
SINTEF
Dag
Tirsdag 13/8 2024 15:00 - 16:00
Arrangementstype
Debatt
Tema
Internasjonalt , Klima/miljø
Språk
Norsk
Sted
Den Lille Andunge
Antall plasser i lokalet
78
 


Om arrangementet

Norge er leder av havpanelet og har posisjonert seg som en av havets beskyttere internasjonalt. Gjennom bistandsprogrammet mot marin forsøpling og mikroplast har en rekke aktører fått til stor endring og positiv impact for verdens hav. Bistandsprogrammet skal nå videreføres i ny fase fra 2024, med en milliard kroner for å bekjempe marin forsøpling og mikroplast.

I denne debatten på den globale scenen vil vi høre fra enkelte av prosjektene i bistandsprogrammet om hvilke lærdommer de sitter igjen med, og ikke minst, hvilke store utfordringer de ser knyttet til plastavfall "on the ground", mens statssekretær Maria Varteressian fra Utenriksdepartementet vil fortelle om bistandsprogrammet mot marin forsøpling og mikroplast, og Norges globale arbeid mot marin forsøpling.

Vi avslutter med en debatt hvor vi spør oss om Norge bidrar til å løse de virkelige problemene, hvilke prioriteringer som eventuelt må gjøres og vi spør - vil lærdommene tas inn i utformingen av neste fase av bistandsprogrammet? 

Medvirkende inkluderer statssekretær i Utenriksdepartementet Maria Varteressian (AP), direktør for Norad, Bård Vegar Solhjell, leder for konsernsatsing Global Bærekraftig Utvikling i SINTEF, Anneli Paulsen, prosjektleder for OPTOCE i SINTEF, Kåre Helge Karstensen, administrerende direktør i Avfall Norge Runar Bålsrud og senior ekspert i Grid Arendal Lars Stordal.

Arrangementet er en del av "den globale scenen" på Arendalsuka hvor SINTEF er partner med Norad. 

Medvirkende
  • Anneli Alatalo Paulsen, Forskningsleder, SINTEF
  • Maria Varteressian, Statssekretær, Utenriksdepartmentet
  • Bård Vegar Solhjell, Direktør, Norad
  • Kåre Helge Karstensen, Prosjektleder, SINTEF
  • Runar Bålsrud, Administrerende direktør, Avfall Norge
  • Lars Stordal, Seniorekspert, Grid Arendal
Kontaktperson
Anneli Alatalo Paulsen, forskningsleder, SINTEF, 97635836
Universell utforming
Nei
Servering
Nei
Sidevisninger
385