til hovedinnhold
 
Utskrift fra www.arendalsuka.no

Kultursatsning; en god og lønnsom investering

Arrangør
Arrangørforum: Norske Kulturarrangører, Norsk jazzforum, FolkOrg, Norsk Viseforum, Klassisk, Norsk Bluesunion, Norske kulturhus og nyMusikk
Dag
Torsdag 15/8 2024 11:30 - 12:45
Arrangementstype
Debatt
Tema
Kultur
Språk
Norsk
Sted
Kulturkammeret
Stedsbeskrivelse:
Kraftverket scene
Antall plasser i lokalet
70
 


Om arrangementet

Verdien og ringvirkningene av kulturlivet i en kommune viser seg å være betydelige ifølge en rapport fra Samfunnsøkonomisk analyse. Musikk- og kulturaktører bidrar til et mer levende lokalsamfunn, til engasjement og oppmerksomhet, og med det til bolyst som er en forutsetning for både en høyere verdiskapning i kommunene og økte skatteinntekter. Det er rett og slett lønnsomt å satse på kultur.

Arrangørforum* jobber med arrangører over hele landet og ønsker et rikt og godt kulturtilbud uavhengig av hvor du måtte bo.

På Arrangørforums debatt på Arendalsuka kommer kultur- og likestillingsminister Lubna Jaffery og gjør opp status på Hurdalsplattformens kulturløfter, vi får kortversjonen av rapporten fra Samfunnsøkonomisk analyse, tilskuddsordningen for teknisk utstyr og lokaler Kulturrom løfter frem kulturen som motor for fremtidens grønne by- og bygdeutvikling, det blir debatt med kulturpolitikerne, og vi byr på kaffe, lokale Munker og selveste vinneren av Norsk viseforums artiststipend 2024.    

 

PROGRAM

11:30: Musikalsk innslag

11:35: Samtale med kultur- og likestillingsminister Lubna Jaffery

11:50: Funn fra rapporten "Verdien av kulturlivet for Voss" fra Samfunnsøkonomisk analyse ved Bjarne Dæhli i Norsk Musikkråd

12:00: Kultur som motor i bærekraftig stedsutvikling ved Karen Sofie Sørensen i Kulturrom

12:05: Kulturpolitisk debatt med bla. Tage Pettersen (H), Åslaug Sem-Jacobsen (Sp), Pål Koren Pedersen (V), Hans Ole Rian (SV) og Lubna Jaffery (Ap)

12:35: Musikalsk innslag ved vinneren av Norsk Viseforums artiststipend 2024

 

Velkommen!

 

Den fysiske debatten finner sted på Kraftverket Scene på Kulturkammeret, men vil også strømmes direkte på Facebook (https://www.facebook.com/share/Z6JtuVP3rxrpgyF2/).

Lokalet og toalettene er rullestoltilpasset. Andre tilgjengelighetsbehov meldes inn til post@arrrangor.no innen 1. august

 

*Arrangørforum er et samarbeidsorgan for musikkorganisasjoner som jobber i arrangørfeltet, herunder: Norske Kulturarrangører, Norsk jazzforum, Klassisk, FolkOrg, Norsk Bluesunion, Norsk viseforum, Norske kulturhus og nyMusikk.

Medvirkende
  • Gry Bråtømyr, Daglig leder, Norsk jazzforum
  • Siri Haugan Holden, Daglig leder, Norske Kulturarrangører
  • Aslak Brimi, Dagleg leiar, FolkOrg
  • Liv Bakke Kvinlog, Daglig leder, Norsk Viseforum
  • Anderz Døving, Daglig leder, Klassisk
  • Bitten Svendsen, Daglig leder, Norsk Bluesunion
  • Nina Hodneland, Daglig leder, Norske kulturhus
  • Ketil Gutvik, Daglig leder, nyMusikk
  • Karen Sofie Sørensen, Daglig leder, Kulturrom
  • Bjarne Dæhli, Generalsekretær, Norsk musikkråd
Kontaktperson
Gry Bråtømyr, Norsk jazzforum, 99721952
Universell utforming
Rullestoltilpasset lokale
Rullestoltilpasset WC
Servering
Ja
Sidevisninger
162