til hovedinnhold
 
Utskrift fra www.arendalsuka.no

Norge og Europa: Sikring av fremtidens energi og velferd

Arrangør
NTNU Energi, SINTEF Energi
Dag
Onsdag 14/8 2024 12:30 - 13:30
Arrangementstype
Debatt
Tema
Energi
Språk
Norsk
Sted
Samfunnsteltet
 


Om arrangementet

Naturgass er Norges største eksportartikkel. 95 % av vår gass går til Europa. Men Europa, som skal være klimanøytral i 2050, sier de ikke vil ha gassen i fremtiden. Samtidig har Europa vært helt avhengig av norsk gass siden Russland strupet sin gasseksport.

Skal Norge fortsette som før, eller skal vi tilpasse oss vår største kunde?

I dette arrangementet vil vi utforske de mange aspektene av energisikkerhet som har blitt aktualisert i kjølvannet av geopolitiske spenninger og den globale streben etter bærekraft.

Vi skal diskutere Norges sentrale rolle i vannkraft og havvind, samt vårt bidrag til karbonfangst og hydrogenutvikling. Med fokus på overgangen fra fossil til fornybar energi, vil vi også adressere rollen naturgass spiller i denne overgangsperioden. Videre vil vi analysere sårbarhetene knyttet til energiimport og -eksport, behovet for balansekraft, og utfordringene i energiinfrastrukturen.

Dette arrangementet er en unik sjanse til å forstå de dynamiske og kritiske faktorene som former energisikkerheten i Norge og Europa i dagens politiske klima. Deltakere vil få innsikt i de siste trendene og fremtidens strategier innen energisikkerhet, gjennom innlegg fra NTNU og SINTEF, samt debatt med bransje og politikere.

Medvirkende:

Asgeir Tomasgard, Professor og Direktør NTNU Energi

Nils Røkke, Direktør bærekraft SINTEF og Senterdirektør FME HYDROGENi

Industri og politikere - TBC

Kontaktperson
Annika Bremvåg, Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet (NTNU), 48310230, annika.bremvag@ntnu.no
Universell utforming
Rullestoltilpasset lokale
Rullestoltilpasset WC
Servering
Nei
Sidevisninger
240