Nye kostholdsråd er like om hjørnet. Hva vil sjømaten sin rolle være i disse? Vi vet sjømat er klimavennlig og sunn mat, så da spør vi:
– Hvorfor spiser nordmenn stadig mindre sjømat?
– Hvorfor er sjømat mindre spennende på middagsbordet her i landet?
– Hva kan myndighetene gjøre for å få folk til å spise mer sjømat?
– Hva kan sjømatnæringen gjøre?
PROGRAM
16.30 Velkommen og praktiske opplysninger om rømningsveier, tematikk og matservering v/ moderator Carina Olset
16.35 Hvordan står det til med sjømatkonsumet i Norge v/ administrerende direktør i Norges sjømatråd, Christian Chramer
16.40 Familie skiftet til et blått kosthold. Slik gikk det med dem v/ Bente og Stig Haug + lokal visning av NRK-innslag
16.55 Sjømatens plass i de nye kostholdsrådene v/ Linda Granlund, divisjonsdirektør folkehelse og forebygging, Helsedirektoratet
17.05 Dette sier forskningen om å spise mat fra havet v/ Synnøve Næss Sleire, postdoktor, Havforskningsinstituttet
17.15 Hva gjør politikerne for å løfte sjømatkonsumet i Norge v/Even Tronstad Sagbakken, statssekretær, Nærings- og fiskeridepartementet
17.30-19.30 Servering av sjømat og mingling
Velkommen til en spennende debatt!