til hovedinnhold
 
Utskrift fra www.arendalsuka.no

Dette var et arrangement i 2023.


Speed date med tre nye rapporter på fosterhjemsfeltet

Arrangør
Solhaugen Fosterhjem og tiltakstjenester
Dag
Onsdag 16/8 2023 09:30 - 10:30
Arrangementstype
Samtale
Tema
Oppvekst
Språk
Norsk
Sted
Kirkens Bymisjon - Torvet
Stedsbeskrivelse:
1. etasje. Torvet 3
Antall plasser i lokalet
50
 


Om arrangementet

Barnevernsfeltet er komplekst og stadig i utvikling. Nye reformer og nytt lovverk preger vårt arbeid og setter retning. Da er det fint at dette også suppleres med forskning og undersøkelser om hvordan status er ute i feltet, og hvilke effekter endringer gir. 

Vi inviterer til en rask oversikt over tre viktige rapporter på feltet, som har kommet i år, og vi har med oss flotte fagfolk til å fortelle om dem. 

Barneombuder har kommet med en ny rapport; "Blod er ikke alltid tykkere enn vann," som peker på utfordringer i fosterhjemsomsorgen og hvor viktig det er med trygge og stabile rammer for barna og fosterfamiliene. Dagens ordning legger ikke forholdene godt nok til rette for det, og rapporter peker på viktige tiltak som kan bidra til endring.

Fosterhjemsforeningen har på tredje året gjort en stor undersøkelse blandt sine medlemmer. Fosterhjemsundersøkelsen gir oss innsikt i hva 1500 fosterforeldre og 260 ungdommer opplever fra sin hverdag. Rapporter "Hva skal Norge gjøre uten fosterhjemmene?" baserer seg på funnnene i undersøkelsen, påpekter svakheter og kommer med anbefalinger til myndighetene. 

Fosterhjemsforeningen har også bestilt en "Rapport om samfunnsøkonomisk verdi av fosterhjem." Menon Economiscs har gjennomført denne rapporten, som er sitt første i sitt slag i Norge. Den viser hvilken samfunnsøkonomisk verdi fosterhjem har, og hvilken effekt det har å invistere i hjemmene. Den ser også på den samfunnsøkonomikse konstanden av å miste et fosterhjem og hvordan samfunnsnytten kan økes ytterligere. 

Vi gleder oss!

Medvirkende
  • Mathias Lia Nordmoen, Spesialrådgiver, Barneombudets kontor
  • Tone Granaas, Generalsekretær, Norsk Fosterhjemsforening
  • Simen Pedersen, Samfunnsøkonom, Menon Economics
  • Trond Lien, Ordstyrer/ Nestleder, Solhaugen Fosterhjem og tiltakstjenester
Kontaktperson
Karen Eilertsen, Daglig leder, Solhaugen Fosterhjem og tiltakstjenester, 45416350, karen.eilertsen@solhaugen.no
Universell utforming
Rullestoltilpasset lokale
Rullestoltilpasset WC
Servering
Nei
Sidevisninger
846