Dette var et arrangement i 2023.
Hvordan produsere mer mat til verdens befolkning med mindre "fotavtrykk" i havbruksnæringen?
Her kan Norge gå foran i utviklingen av å ta i bruk de ressursene som er på avveier og som må tas opp for å gi mer mat til verdens befolkning. Her får du en presentasjon av hvordan dette gjøres i dag og hva som kan skapes i fremtiden.
Representanter fra forskning og næringsliv legger frem hvorfor vi må ta vare på ressurser på avveier samt sine erfaringer og planer for hvordan vi kan skape en ny norsk industri ved behandling til ny energi og foredling av mineraler fra havbruksnæringen til nytt rent fosfor.
Vi kan hente store miljøgevinster med å hente opp slam fra oppdrettsnæringen, høyere produksjon av oppdrettsfisk, mindre energiforbruk pr kilo produsert laks, mindre forurensning av fjordene og ikke minst mer mat til mennesker og dyr.
Sentrale tema;
Sirkulær verdikjede, bærekraftige fòr ingredienser, potensiale i slam fra havbruk og hvordan kan teknologien løse dette.
Avsluttes med paneldebatt