til hovedinnhold
 
Utskrift fra www.arendalsuka.no

Dette var et arrangement i 2023.


Én innbygger – én journal: erfaringer og muligheter fra Midt-Norge

Arrangør
Helse Midt-Norge RHF, Trondheim Kommune
Dag
Onsdag 16/8 2023 14:00 - 15:30
Arrangementstype
Samtale
Tema
Helse
Språk
Norsk
Sted
Clarion Hotel Tyholmen
Stedsbeskrivelse:
Sal B
Antall plasser i lokalet
110
 


Om arrangementet

Ambisjonen om én innbygger – én journal ble lansert allerede i stortingsmelding 9 som ble godkjent i statsråd i 2012. I denne stortingsmeldingen lanserte regjeringen et mål om at nødvendige helseopplysninger skal følge pasienten gjennom hele pasientforløpet Regjeringen mente at det var viktig å gi pasienter og brukere elektronisk tilgang til egen pasientjournal. Dette skal danne grunnlag for en mer aktiv pasient- og brukerrolle. 

I Midt-Norge har vi som mål å realisere målbildet om én innbygger – én journal i vår region gjennom innføringen av nytt journalsystem. Ny løsning baseres på strukturert journal som gir et stort potensial for forskning og innovasjon basert på helsedata. Spesialisthelsetjenesten og kommunehelsetjenesten har jobbet sammen for å gi våre innbyggere én journal som følger dem fra fastlegen til sykehuset, fra sykehuset til kommunehelsetjenester og hjem igjen. Vår ambisjon er at innbyggerne i Midt-Norge skal ha mulighet til å følge sine egne helseopplysninger og kommunisere enkelt med sine behandlere. 

Vi står nå på et punkt hvor vi forbereder videre innføring av et stort organisasjonsutviklingsprosjekt, samtidig som vi allerede har høstet erfaringer fra et drøyt år med et nytt journalsystem for våre innbyggere. Vi vil dele erfaringer fra en krevende innføring hvor vi har støtt på uforutsette problemer, samtidig som våre erfaringer også viser hvilke gevinster en ny løsning kan gi oss. 

Helse Midt-Norge og Trondheim kommune inviterer til en samtale hvor vi deler våre erfaringer så langt og peker på hvilke muligheter vi ser framover. Erfaringer og muligheter vil presenteres fra perspektivene til kommuner, sykehus og innbyggere. Vi vil gi deg innblikk i potensialet den nye løsningen gir, og innbyggerne vil formidle hvorfor de mener målet om en felles løsning med pasientens journal i sentrum må realiseres. 

Samtalen ledes av direktør for eierstyring i Helse Midt-Norge RHF, Ingvill Kvernmo. Hun kom til Helse Midt-Norge i mars, fra stillingen som kommunedirektør i Orkland kommune. Du vil møte helse- og velferdsdirektør i Trondheim kommune, Wenche Dehli, administrerende direktør i Helse Midt-Norge RHF, Stig A. Slørdahl, direktør for helsefag, forskning og utdanning i Helse Midt-Norge RHF, Björn Gustafsson, Svein-Rune Johannessen fra Regionale brukerutvalg i Helse Midt-Norge og Trond Utne som er konstituert administrerende direktør i Helseplattformen AS.  

Kontaktperson
Rannveig Tellemand Storeng, Helse Midt-Norge RHF, 90180412
Universell utforming
Hørselshjelpemidler
Rullestoltilpasset lokale
Rullestoltilpasset WC
Servering
Ja
Sidevisninger
1728