til hovedinnhold
 
Utskrift fra www.arendalsuka.no

Dette var et arrangement i 2023.


Hvordan konfrontere en polarisert kunstdebatt?

Arrangør
Universitetet i Agder
Dag
Onsdag 16/8 2023 17:00 - 17:50
Arrangementstype
Debatt
Tema
Kultur
Språk
Norsk
Sted
UiA-teltet
Antall plasser i lokalet
80
 


Om arrangementet

«Skal vi ha denne kunstdebatten hver høst?» Dette spørsmålet stilte Karen Kristine Blågestad i november i fjor. Anledningen var en av mange politiske diskusjoner om bevilgninger til Kunstsilo. Hvordan blir debatten i det offentlige ordskiftet i Kristiansand før lokalvalget i september? 

Universitetet i Agder og Fakultet for kunstfag skal ifølge sine strategier være et referansepunkt i diskusjonene rundt kunstens plass i samfunnet. Som en innledning til Kunst i samfunn sloten på Arendalsuka inviterer vi til å diskutere hvordan vi kan komme oss videre fra en polarisert kunstdebatt på repeat i Kristiansand. Mens spørsmål om ytringsfrihet, kolonialisme og identitetspolitikk har preget den nasjonale kunstdebatten den siste tiden ser debatten i Kristiansand ut til å være stivnet i de to hovedsporene: De som er imot at det offentlige skal bruke penger på kunst, og de som er for. Hvordan kan en praktisere og snakke om kunstens betydning uten å havne i disse to skinnegangene som begge i stor grad preges av økonomiske argumenter og snakk om instrumentell og avgrenset nytteverdi? Hvordan kan en omgå denne silotenkningen? 

Vi inviterer ulike aktører som på forskjellige måter har deltatt/inngått i den langvarige og opphetede kunstdebatten i Kristiansand.

Innledning ved Lisbet Skregelid, Professor Fakultet for kunstfag, Universitetet i Agder

Moderator: Hans Kjetil Lysgård, Prorektor, Universitetet i Agder

Panel: Karen Kristine Blågestad, Kulturredaktør i Fædrelandsvennen, Karl Olav Segrov Mortensen, Programansvarlig i Kunstsilo, Morten Traavik, Kunstner og regissør fra Traavik.info.

 

Medvirkende
  • Lisbet Skregelid, Professor, Universitetet i Agder
  • Hans Kjetil Lysgård, Prorektor, Universitetet i Agder
  • Karen Kristine Blågestad, Kulturredaktør, Fædrelandsvennen
  • Karl Olav Segrov Mortensen, Programansvarlig, Kunstsilo
  • Morten Traavik, Kunstner og regissør, Traavik.info
Kontaktperson
Lisbet Skregelid, Universitetet i Agder, 97951990
Universell utforming
Rullestoltilpasset lokale
Servering
Ja
Sidevisninger
1184