til hovedinnhold
 
Utskrift fra www.arendalsuka.no

Dette var et arrangement i 2023.


Digitalisering: Fra tøff innkrever til god hjelper

Arrangør
Skatteetaten, Sparebanken Sør
Dag
Torsdag 17/8 2023 15:15 - 16:00
Arrangementstype
Samtale
Tema
Digitalisering , Økonomi
Språk
Norsk
Sted
Sparebanken Sør
Stedsbeskrivelse:
Kirkebakken 2
Antall plasser i lokalet
100
 


Om arrangementet

Kan statens største IT-prosjekt sørge for at vi blir en hjelper for folk og næringsliv når de sliter med å betale? Vi tar diskusjonen om hvordan digital transformasjon endrer muligheter og utfordringer. Debatten vil ta for seg både brukerperspektivene, teknologi-perspektivet og topplederperspektivet.

Digitalisering er mer enn å bygge en ny IT-løsning som skal effektivisere. Digitalisering skal løse et problem. Digitalisering må sette mennesket først.

Hvordan digitaliserer vi for mennesker? Hvordan organiserer vi oss og hvordan samarbeider vi for å sikre at mennesket står i sentrum gjennom hele digitaliseringsprosessen?

Et godt eksempel på digitalisering med mennesker i sentrum handler om hvordan offentlige aktører nå jobber sammen for å modernisere betalings- og innkrevingsløsningene.

Skatteetaten er ansvarlig for å kreve inn store deler av de offentlige inntektene i Norge. I 2022 krevde Skatteetaten inn 2198 milliarder kroner på vegne av staten.

Nå skal Skatteetaten gjøre betaling og innkreving enklere og mer effektiv for både privatpersoner, næringsliv og statlige virksomheter. Programmet Fremtidens innkreving er for tiden det største digitaliseringsprogrammet i Norge og er et samarbeid mellom NAV, Brønnøysundregistrene, politiet og Skatteetaten.

Program:

«Nåtid og fremtid: Betalingsevne og innkreving i Norge»
Adm. dir. Klaus-Anders Nysteen i Kredinor og Cecilie Solum, direktør i divisjon innkreving i Skatteetaten, i samtale om dagens betalingsutfordringer og fremtidens innkreving i Norge.

«Digital utvikling med mennesket i sentrum»
Heidrun Reisæter, teknologidirektør i NAV og Jørn Leonhardsen, IT-direktør i Skatteetaten snakker om hvordan to store offentlige etater gjennomfører digital utvikling med den enkelte av oss i sentrum.

Arrangementet strømmes. 

https://vimeo.com/event/3621696

Kontaktperson
Erlend Fossbakken, Medierådgiver, Skatteetaten, 40243724
Universell utforming
Rullestoltilpasset lokale
Servering
Ja
Sidevisninger
1557