til hovedinnhold
 
Utskrift fra www.arendalsuka.no

Dette var et arrangement i 2023.


Sammen styrker vi demokratiet - Freds- og menneskerettighetssentrene i Norge

Arrangør
ARKIVET freds- og menneskerettighetssenter, Narviksenteret, Falstadsenteret, HL-senteret, Det Europeiske Wergelandsenteret (EWC), Nansen Fredsenter, Raftostiftelsen
Dag
Mandag 14/8 2023 11:00 - 12:30
Arrangementstype
Samtale
Tema
Demokrati , Menneskerettigheter
Språk
Norsk
Sted
Menneskerettighetsteltet
Antall plasser i lokalet
100
 


Om arrangementet

I Menneskerettighetsteltet på Langbrygga står demokratibygging og menneskerettighetsarbeid på timeplanen fra morgen til kveld under hele Arendalsuka. 

Mandag formiddag ønsker ARKIVET freds- og menneskerettighetssenter, HL-senteret, Narviksenteret, Nansen Fredssenter, Raftostiftelsen, Falstadsenteret og Det Europeiske Wergelandssenteret velkommen til åpning av teltet og byr på en lett lunsj med rom for å tenke lange tanker om hvordan vi sammen kan styrke demokratiet i et urolig Europa. På scenen vil du møte direktørene for alle syv sentrene. 

Freds- og menneskerettighetssentre i Norge jobber helhetlig og systematisk året rundt for å styrke historiebevisstheten i samfunnet. Vårt mål er å ruste både unge og voksne til kritisk og selvstendig tekning rotfestet i vårt universelle menneskeverd. Ved å styrke individet, styrker vi fellesskapet slik at vi sammen kan møte de enorme utfordringene vi som samfunn står overfor. Når sterke globale krefter forsøker å splitte oss for egen vinning, må vårt svar være å stå enda sterkere sammen.

Demokratiet vårt er noe vi aldri må ta som en selvfølge. Med demokratiske verdier under så hardt press som vi ser i dag, er det viktigere enn noen gang at vi alle møtes på tvers av ekkokamre og uenigheter og virkelig lytter til hverandre. 

Arendalsuka har vokst enormt de siste årene, som er fantastisk. Samtidig er faren da at hver og en av oss blir så opptatt av å fremme vårt eget budskap at vi glemmer å stoppe opp og lytte til hva andre sier. Kanskje et fint mål for Arendalsuka er å skifte mening om minst en sak i løpet av uka? 

Vi holder fast i troen på at dialog er viktigere enn debatt. Vi mennesker kan så fort snakke til eller forbi hverandre. Med denne lunsjsamtalen søker vi å skape et rom der vi kan lytte og snakke med hverandre. Det vil bli god tid til å stille spørsmål fra salen. 

 

Medvirkende
 • Tina Sødal, Direktør, ARKIVET freds- og menneskerettighetssenter
 • Ana Perona-Fjeldstad, Direktør, Det Europeiske Wergelandsenteret
 • Øyvind Skogvald, Direktør, Falstadsenteret
 • Guri Hjeltnes, Direktør, HL-senteret
 • Norunn Grande, Daglig leder, Nansen Fredssenter
 • Knut Leikvam, Direktør, Narviksenteret
 • Jostein Kobbeltveit, Daglig leder, Raftostiftelsen
 • Norunn Tveiten Benestad, Styreleder, Stiftelsen ARKIVET
 • Arvinn Gadgil, Direktør, UNDP Global Policy Centre for Governance (Oslo Governance Centre)
 • Birgit Amalie Nilssen, Programansvarlig, ARKIVET freds- og menneskerettighetssenter
 • Khava Dudaeva, Moderator, Demokratiprosjektet
Kontaktperson
Birgit Amalie Nilssen, ARKIVET freds- og menneskerettighetssenter, 90559305
Nettside:
Universell utforming
Rullestoltilpasset lokale
Servering
Ja
Sidevisninger
1371