Alle snakker om "ROP-gruppa", men hvem er de egentlig? Hvilke tjenester og boliger trenger de, og hvor bør boligene ligge? Hvilke behov har personer med omfattende rus- og somatiske helseproblemer? Matrise for rusfeltet er utviklet for å gi svar på disse spørsmålene. Program for rusfeltet i Oslo (PRIOslo) har laget en inndeling av «ROP-gruppen» i sju grupper basert på funksjonsnivå med tilhørende bolig- og tjenestebehov. Matrisen gjelder for rusfeltet i Oslo kommune. Vi formidler også erfaringer fra et prosjekt med bosetting av personer med sikkerhetsrisiko når de riktige boligene mangler.
Velferdsetaten vil i tillegg presentere ulike satsninger innen rus- og kriminalitetsforebyggende arbeid overfor ungdom. Eksempler på prosjekter som blir presentert er:
Samtaleverktøyet "Play it right" som skal forebygge og håndtere skadelige seksuell atferd blant unge, i samarbeid med RVTS Øst og Oslo politidistrikt
Hasjavvenningsprogrammet (HAP) som er et gratis tilbud til innbyggere som ønsker å redusere bruk av cannabis (hasj og marihuana)
Oslostandard for oppsøkende arbeid med utsatte barn og unge. Standarden skal sikre gode og likeverdige tjenester til utsatt ungdom på tvers av Oslo.
Det blir mulighet til å stille spørsmål underveis.
Medvirkende
Guri Bergo, Direktør, Velferdsetaten, Oslo kommune
Synnøve Seljeflot, Programleder PRIOslo, Velferdsetaten, Oslo kommune
Magne Ådna, Teamleder Nyttig Arbeid/erfaringskonsulent, Velferdsetaten, Oslo kommune
Eldbjørg Solvoll, Spesialkonsulent, Velferdsetaten, Oslo kommune
Fride Behrentz Færevaag, Spesialkonsulent, Velferdsetaten og SaLTo-sekretariatet, Oslo kommune
Stine Sundsbø Hollerud, Teamleder Uteseksjonen, Velferdsetaten, Oslo kommune