til hovedinnhold
 
Utskrift fra www.arendalsuka.no

Dette var et arrangement i 2023.


Hvordan få til bærekraftig vekst og utvikling av akvakulturnæringen på Agder?

Arrangør
Innakva KLYNGE
Dag
Tirsdag 15/8 2023 12:00 - 13:15
Arrangementstype
Debatt
Tema
Næringsliv , Innovasjon
Språk
Norsk
Sted
Kystveien 2
Stedsbeskrivelse:
Møterommet Newton, 4 etg
Antall plasser i lokalet
30
 


Om arrangementet

Innakva KLYNGE samler i dag 65 bedrifter innen blå næring på Agder. Klyngen har til denne spennende samlingen under Arendalsuka med seg flere spennende deltagerbedrifter som presenterer løsninger og drøfter utfordringene omkring hvordan vi kan møte regjeringens målsetning om bærekraftig vekst og utvikling i akvakulturnæringen. Samlingen i Eurekabyggets 4. etasje avsluttes med paneldebatt.

Deltagerne som presenterer:

EcoFishCircle AS og Gas2Feed AS utvikler spennende ny teknologi for landbasert lakseoppdrett med revulosjonerende teknologi innen fórproduksjon. Du får et innblikk i den spennende utviklingen som tar bærekraftig proteinproduksjon et langt steg videre.

Innakva LAB AS har infrastruktur klar for næringen til forskning og utvikling. Dette skjer på Hausvik i Lyngdal og vi får et lite innblikk i hva selskapet kan bety for aktører innen akvakulturnæringen.

Agder Fylkeskommune har en tydelig satsning og gir sin støtte til blå næring med foranklring i Regionplan Agder. Fylkeskommunen har også den administrative ledelsen i Blått Kompetansesenter Sør. 

Statsforvalteren i Agder er statens representant i fylket og har ansvar for å følge opp vedtak, mål og retningslinjer fra Stortinget og regjeringen. Statsforvalteren er dessuten et viktig bindeledd mellom kommunene og sentrale myndigheter.

Miljøstiftelsen Bellona bestreber seg på å identifisere og implementere bærekraftige løsninger på verdens mest presserende miljøproblemer. Stiftelsens hovedmål er å bekjempe klimakrisen, miljøforringelse, forurensningsinduserte farer for menneskers helse og de økologiske konsekvensene av økonomiske utviklingsstrategier.

Medvirkende
  • Jon Løvland, Programleder, Innakva KLYNGE
  • Smiljana Divjak, Daglig leder, EcoFishCircle AS / Gas2Feed AS
  • Lone Jevne, FoU leder, Innakva LAB AS
  • Arne Thomassen, Fylkesordfører, Agder Fylkeskommune
  • Ingunn Løvdal, Miljøverndirektør, Statsforvalteren i Agder
  • Joakim Hauge, Leder, Bio-program, Miljøstiftelsen Bellona
Kontaktperson
Jon Løvland, Daglig leder, Innakva KLYNGE, 47975935, jon@innakva.no
Universell utforming
Rullestoltilpasset lokale
Rullestoltilpasset WC
Servering
Nei
Sidevisninger
396