Dette var et arrangement i 2023.
Nasjonalt SRHR*-nettverk jobber blant annet for å bedre tilbudet og rettigheter for utsatte grupper. Under fire arrangementer på Arendalsuka vil vi diskutere tiltak for å sikre at minoriteter inkluderes i arbeid for seksuell helse.
Dette arrangementet vil ha fokus på kunnskap og kompetanse i tjenestene, og vi spør:
Hvordan skal minoritetsperspektivet sikres i helsefaglige utdanningsløp?
I dette arrangementet får vi høre om ulike eksempler fra helsefaglige utdanningsløp som inkluderer minoritetsperspektiver, samt panelistenes tanker om hvorfor vi ser stor ulikhet i hvordan helsefaglige utdanningsløp tematiserer seksualitet. Vi vil også diskutere rammevilkår for helsefaglige utdanninger og mulighetsrommet de har for å øke og sikre intern kompetanse. For hvem har egentlig ansvaret for at de helsefaglige utdanningene har kompetanse på minorietsperspektiver og seksualitet?
Innledere:
Ordstyrer for arrangementet vil være Vilde Senje, Sex og Politikk
I etterkant av arrangementet vil vi invitere til en politisk debatt med tittelen Hvordan kan vi inkludere minoriteter i arbeidet for seksuell helse?
Bakgrunn:
Nasjonalt SRHR-nettverk mener at alle mennesker har rett til et likeverdig offentlig tilbud. Grupper må ikke bli usynliggjort og stigmatisert, og vi må styrke deres rettssikkerhet. Et interseksjonelt perspektiv er viktig for å ivareta alle minoriteter, øke mangfold og jobbe forebyggende. Det er behov for forskning for å identifisere og lære mer om målgruppene, og det må jobbes tverrsektorielt for å nå målgruppene.
*SRHR står for seksuell og reproduktiv helse og rettigheter.